Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy nevezik azt, aki nem...

Bence741 kérdése:

Hogy nevezik azt, aki nem vallásos, de hiszi, hogy valaki irányítja a dolgokat? Egyáltalán van-e rájuk elnevezés?

Figyelt kérdés

(Nem találtam "vallás" keretében kérdést ezért ide raktam)

Válaszaitokat köszönöm!

2011. jún. 18. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt úgy szokták mondani, istenhívő vagyok, de nem kötődöm egyetlen egyházhoz/felekezethez sem.

Ez is csak átfogalmazás kérdése, erre nincsen külön szó.

2011. jún. 18. 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hívő.

A vallás azt jelenti, hogy valamilyen formalizált hite van.

Ha csak úgy, kötetlenül hisz - az hívő.

2011. jún. 18. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha azt akarod, hogy ne értsék, amit mondani akarsz, nyugodtan használd a hívő szót. Mert aki például azt mondja, hogy katolikus vagyok, az sem feltétlenül hisz is, csak "örökölte" ezt a vallást, vagy ezt a vallást "örökölte".
2011. jún. 18. 18:43
 4/9 anonim ***** válasza:

Aki a vallási előírásokat betartja (pl. katolikus), de nem hívő, az hamis.

Mivel a vallása feltételezi, hogy ő hívő és vallásos is - ő pedig nem hívő, de ezt nem is vallja be, hanem elhallgatja.

2011. jún. 18. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Én azt a kijelentést is hallottam már, hogy: nem hiszek istenben, de a sorsban igen. Minden okkal történik stb.

Erre nem tudok kifejezést, ezt körül kell írni.

2011. jún. 19. 05:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Aki nem hisz semmiféle istenben, de egy személytelen, akarat nélküli, vak sorsban igen - az pedig ezoterikus.
2011. jún. 19. 13:58
 7/9 anonim válasza:

Létezik szó. :) Agnosztikus. (Ennek a "vallásnak" a gyakorlója pedig az agnoszticista. ->

'Ateista az, aki teljességgel tagadja Isten létezését. Agnosztikus az,aki úgy véli hogy nem lehet bizonyítékot találni Isten létezésére, de nem tagadja annak lehetőségét hogy létezik.' (Donnie Darko c. Film)

Tényleg létezik, ha gondolod nézz utána. ;)

2017. okt. 12. 22:22
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ateista az, aki teljességgel tagadja Isten létezését. "

NEM!

Ateista az, aki istenek nélkül él.

Agnosztikus ateista az, aki nem veti el az istenek létezését.

Erős ateista az, aki szerint nem létezhet egyetlen isten sem.

Nem csak Isten - hanem istenek.

2017. okt. 13. 08:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, és még egy: aki egy olyan sorsban hisz, amelyik figyeli az emberek cselekedeteit, és "a jó mindig megkapja a jutalmát, a rossz a büntetését" - na, ő akkor istenhívő, és a sors istenben hisz.
2017. okt. 13. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!