Lehet kapni olyan különleges grafitceruzákat amivel "élvezetesebb" és könnyebb/pontosabb lehet a rajzolás?
Mivel mindenkinek más az ízlése legjobb, ha szólsz a párodnak, hogy vennél neki valamit.
Elmentek a boltba, választ és örül neki.
Nekem személyes kedvencem az a ceruza, ami teljes egészében grafitból van, azon a részen, ahol még nincs kihegyezve, van rajta kívül valami lakkréteg szerűség, hogy ne fogja meg a kezed... esküszöm, külön élvezet ezekkel a ceruzákkal rajzolni :) remélem, érthető, ha esetleg nem, akkor szólj és megpróbálok valami képet feltenni róla...
Egyébként érdemes benézni egy-két művészellátóba, esetleg megkérdezni az eladókat, de hidd el, ha valamivel jó rajzolni, az úgyis majd' kiszúrja a szemed :D legalábbis velem így van a dolog... :)
Tessa
Papírbolt. Fekete vagy szürke lakkal bevont (a külső része kemény) grafit vagy szénceruza - többféle keménységű van.
A leginkább elterjedt a 2B-s (puha ceruza, erős fekete színű a lapon), ezt elvileg mindenhol lehet kapni.
Minél puhább a ceruza, annál magasabb a száma - 2B, 4B, 6B, állítólag van 9B-s is, de én még olyat nem láttam. (nekem 6B-s a legpuhább) És persze van a másik oldal, a H-s. (HB a köztes) Erről nem tudok infót adni, mert én sosem használtam ilyet.
Nos, tegnap sikerült kettétörnöm az egyiket, így a belsejét is lefényképeztem neked és feltöltöttem, plusz a képre ráírtam, hogy a ceruzán pontosan mi szerepel, mert pont úgy fénylik, hogy nem lehetett kivenni pontosan...
Tessa
Ja és még annyi, hogy természetesen ebből is ezerféle van, ahogyan az előttem író felsorolta, én most épp a HB-et reccsentettem meg, így erről készült a kép :)
Tessa
Még egy kis kiegészítés:
A kezemet, pontosabban az ujjaimat a méretarányok miatt hagytam ott eredetileg, de közben rájöttem, hogy valószínűleg mindenkinek van fogalma róla, hogy mekkora egy ceruza :D No mindegy, azért a pontosság kedvéért még megjegyezném, hogy 20 éves lány vagyok és íjászkodom, így a kezem apró, az ujjaim pedig vékonyak és hosszúak (Úristen, a leírás alapján én vagyok E.T. :S azért remélem, érted, mire gondoltam :D)
Tessa
U.i.: Ne is kérdezd, miért nem voltam képes az első hsz-ben minden összefoglalni, ugyanis nem tudom :D elküldtem az elsőt, és rögtön feltűnt, hogy kihagytam valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!