A Nárcisz női név? És az Ariel?
Az Ariel férfinév, az egyik arkangyalt is így hívják.
A Nárcisz magyarul női név, a Narcisszusz párja. Nárcisszus fiú a görög mitológiában meglátta magát, és nárcisszá változott.
Aki a Disney verziójú Kis hableány mesére gondol, annak furcsa lehet, de az Ariel valóban férfi név. (csak akkor a mesében a lányt miért hívták így Disney-ék?)
Bizonyítékok erre:
Ariel Ibagaza - férfi focista, argentin
Ariel Sharon - volt izraeli miniszterelnök (férfi)
A Nárcisz görög eredetű női név, jelentése: nárcisz (a virág maga). Férfi párja: Narcisszusz.
Előttem szóló! Akkor te egy fiúnevű lány vagy. Nem tudom, hogy engedélyezték, azért Mo-n elég szigorúan veszik elvileg a névadást.
Megismertem egy fiút akit Arielnek hívnak, és magyar, ezért is kérdeztem, azt hittem én is hogy lány név, mert a kishableány nagy kedvencem:D
A Nárcisz meg nekem olyan fiús névnek tűnik... de ezek szerint az meg lány név:)
a Jácint a férfi név :D
egyébként énis ismerek Arielt és fiú. de lehet hogy ez egy uniszex név :D mindenesetre nekem tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!