Milyen hőmérsékletű vízben jó fürdeni?
Nem tudom, milyen fürdésre gondolsz, de én most a strandokra/uszodákra vonatkozót fogok írni.
Szerintem személyes.
24-26 fokos a Balaton a nyári melegben, kánikulában 28-30 is lehet!!!! (fürödtem is olyankor benne)
Strandokon 26-27 fokos az úszómedence vize és a hidegvizű "pancsolók" is. Nekem személyesen ez túl hideg, főleg, ha meleg van. Akármilyen lassan is megyek bele, akár, ha előtte zuhanyoztam is, nem tudom megszokni, és kapkodom a levegő után (persze csak az elején), de később is kicsit kellemetlen.
A langyos víz 30-32 fok (+/- egy két fok, sajnos nem tudom pontosan). Ilyen a Dagályban (ha ismered azt a strandot :D) az a medence, amiben a sodrás és a napozó van. De ilyen a legtöbb "pancsoló". Ez a hőmérséklet talán a legtöbb embernek kellemes, én nagyon szeretem.
Ha jól tudom, 36 foktól kezdődnek a termálok. Ezek sokaknak már túl melegek, de ugyanakkor sokan szeretjük.
Ha nem is pontosan ez volt a kérdésed, remélem, támpontot sikerült adnom.
Bele lehet menni, de nem sok ideig.
26-27-ben már lehet tartózkodni, de ugye az kicsit hideg tud lenni egyeseknek. Meg abban is igazábó akkor tudsz lenni, ha mozogsz.
Fontos, hogy a víz hőmérsékletét nem a part melletti sekély vízben mérik, ahol a nap a leggyorsabban felmelegíti, hanem mélyebben. Tehát, ha le van írva egy hivatalos mért hőmérséklet, akkor napsütés esetén várható, hogy a partnál ennél lesz melegebb víz is.
A tenger víz hőmérséklete a legtöbb déli (görög, albán, horvát, olasz, francia, spanyol, ...) parton maximum szokott 26-27°C lenni. Bátran állítom, hogy 25°C-os vízben már sokan fürödnek szívesen. 20 C fokos víz hidegnek számít, de nyugodtan lehet benne úszni, labdázni. balcsi.net -ről idézem: "Az átlagos vízhőmérséklete a Balatonnak nyáron 19-22°C"
Jelenleg a Balaton hőmérséklete 22°C, emberek a vízben.
Hamburgban a tenger max hőmérséklete 19°C. Ott kicsit kevesebben és rövidebb ideig mennek a vízbe, de mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!