Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nem merek segítséget kérni,...

Nem merek segítséget kérni, egyáltalán azt se tudom melyik témakörbe illik a bajom?

Figyelt kérdés

Van két csodaszép kislányom ( 3éves és egy 8 hónapos, van fedél a fejünk felett,férjem akit szeretek.

DE!

Hónapok óta nem volt 1 órányi "magányos" szabadidőm, a lakás folyton úszik, nem érem soha utol magam.Én fekszem le utoljára, én kelek legelőszőr, éjszaka a kicsi miatt nem alszok folyamatosan....

Elfáradtam, kimerültem, elszomorodtam és ezt szégyellem bevallani másoknak......reggel azon kaptam magam, hogy a piacra menet a kocsiban sírva fakadtam és nem tudtam abbahagyni.A kicsit hazavittem aki menet közben elaludt ( addigra a férjem is felkelt) és inkább átmentem a szemközti boltba. Állandóan meg akarok felelni mindennek és mindenkinek, aminek az a vége, hogy sehol se tartok.Nem vagyok a háziasszonyok gyöngye és megesz a sárga irigység hogy máshol hogy mennek gördülékenyen a mindennapok. Imádom a gyerekeimet,de mostanra ott tartok, hogy falra mászok ha meghallom , hogy ANYAAAAAAAAAA vagy ANYUCIIII...

Férjem reggeltől-estig dolgozik, szüleim dolgoznak, anyósom dolgozik és egyszerűen nincs pofám segítséget kérni.És állandóan attól rettegek, hogy már megint hogy néz ki a lakás,ki mit fog szólni. Isten lássa lelkem, folyamatosan pakolok, mosok, de tiszta limlom minden mindenhol.Ablakon persze nem akarok kiugrani, de megőrülök úgy érzem és nem érzem boldognak magamat.

Kívülállóktól várnék hozzászólásokat, hátha valakitől erőt meríthetnék.

2011. jún. 11. 09:54
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

Hasonlóan átmentem mint Te. Igenis kérj segítséget,ha csak egy napra odatudnád adni a gyermekeidet a nagyszülőknek,nagy segítség lenne. 3 évesed meg irasd be oviba.

Fáradt vagy,az állandó bezártásg stb. nagyon kikészíti az embert.

Én már melozom,a kicsi 2 éves a nagy 3 éves. Kicsi máér 14 hósan ment bölcsibe a naggyal együtt. Végre nem csak az egész napom a gügyögéssel telik. Fut a lakás,hadd fusson,neked is pihenésre van szükséged! Sokszor én is bőgtem otthon. Meló mellett se könnyebb,de mivel felnőtt emberek társaságában vagyok,igy olyan mintha kikapcsolodni mennék a melóhelyre.Ráadásul 12 órában melozom,sokszor kész szervezés megoldani a dolgokat,d legalább lelkiekben helyre jöttem,ami a gyerekeknek is jobb.

Nem vagyok ősanya tipus,.

2011. jún. 11. 10:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagyon átérzem szegénykém. És egyetértek az előttem szólóval, igenis kell segítséget kérni, a férjed se dolgozik minden nap, egy két órára ő is felszabadíthat, a nagyik is. És abban is igaza van az elsőnek: SZ.RD le a lakást, nem lesz se több munkád, se kevesebb ha fogod magad és megnézel egy filmet amíg alszanak a gyerekek, vagy olvasol kicsit. Ha a mosogatás rovására hát arra. Elárulom én is nagyon rendetlen típus vagyok, kosz nincs de rend se. Nem mondom, hogy nem zavar, igyekszem szinten tartani ez van. És ha apa hazaér, bizony előfordul, hogy magamra csukom a fürdőszobaajtót és beülök a kádba egy jó könyvvel. Muszáj időt szakítani magadra, mert ha te nem vagy boldog a gyerekek sem. AZ ANYA IS EMBER!!! Ezt ne felejtsd el. Jár neked is egy kis nyugi. :)
2011. jún. 11. 10:25
 3/6 Toto652_89 ***** válasza:
41%

21 éves fiatalember vagyok, és én tartom rendbe a lakást.

Segítséget kérni NEM pofátlanság! Igenis kijár! Én hetente egyszer takarítok ki mindent, hosszú hajam van, tele van vele minden, mégsem vészes a hét végére sem.

Sosem értettem mit kell mindennap takarítani... mosogatni, főzni (néha), azt mindennap kell ennyi, + amit a gyerek összekoszol :D

Ne légy irigy, nagyon negatív tulajdonság... akikről azt látod, hogy gördülékenyen megy minden az attól még nem feltétlen van úgy, csak ezt látod, mert ezt mutatják.

Ez a ki mit fog szólni egy ritka rossz "betegség". Senki nem fog szólni semmit. Amikor képzelegsz, hogy mit fognak mondani azok a TE gondolataid, nem a másiké.

Túl nagyok a belső elvárásaid, és nem vagy képes olyan szintű eredményre, holott szerintem a férjed nem vágta még a fejedhez, hogy megeszi a kosz.

Egyébként öcsim is ilyen volt, a kis 3 éves gyerkőcnek mutasd meg hogy segíthet anyának! Ha ilyen korán megtanul segíteni, nagykorában nagy előny lesz!

2011. jún. 11. 10:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nos ami azt illeti igenis szóvá teszik a dolgot...viccesebb napjaimban azt válaszolom, hogy meg lehet ragadni a vasaló vagy porszívót és tegyék amit kell! Na de a a hab a tortán ( azért sok mindent nem írtam a múltkor) aznap amikor úgy kiborultam és ide írtam a boltból hazatérve a férjem duzzogva "nem szólok hozzád" stílusban indult dolgozni, JA és persze berakta az előző esti mosatlant a gépbe ( amit idő hiányában nekem este nem sikerült bepakolnom 6-kor meg nem álltam neki elrakni, mert még aludt a család) Na szóval ott álltam megsemmisülve , kezemben a reggelire hozott péksütivel, neki nem kell egyem meg és elrobogott. Tudjátok mi baja volt? Mert este kiszedtem belőle: a mondandója lényege az volt, hogy én milyen szétszórt és trehány vagyok. Napok óta ( két napja!! ) nem voltam képes felvarrni az ingjére egy gombot ( én hónapok óta kérem, hogy a gyerek baldachinját fúrja feljebb ), a kocsit nem takarítom ki ( jelzem 8 hónapos babával a garázsba lemenni porszívóval takarító kütyükkel nem a legideálisabb mozzanat), én ennel felháborodtam, mire azt válaszolta, hogy egy család vagyunk, közös az autó és igenis néha kitakaríthatnám! A gond az, hogy úgy felment bennem a pumpa, hogy se köpni se nyelni nem tudtam. Pedig milyen jó lett volna a fejéhez vágni, hogy a lakás is közös és nem csak akkor kell "besegíteni" amikor már a fejemre nőtt minden és elveszek a tennivalókba!!! De szokás szerint nyeltem egy nagyot és nem szóltam semmit. Rájöttem, hogy mivel megy el az időm: állandóan a kis kütyü mütyüket szedem össze a lakásból: most is ott van a tegnapi zokni a kanapén, a túró rudis papír , a gyerekek apróságait nem is sorolom...
2011. jún. 12. 08:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok (ha jól emlékszem) te hát ez hihetetlen! Basszus hogy lehet ekkora tapló a férjed? (oké az enyém is tud az lenni, mikor megsértődik, mert nem raktam elé a kaját, holott a gázon volt)De a különbség, hogy én kinyitom a szám. Ha mást nem rajzolok neki térképet, hogy jut el a hűtőig. Igenis mondd meg neki, hogy a lakás is közös, fogja meg magát és takarítson őt is. A férfinak könnyű, reggel elmegy dolgozni, este hazamegy és kész, vége van a napnak. De te mint anya reggeltől estig, estétől meg reggelig szolgálatban vagy. Neked nem jár szabadnap? Nem jár pihenő? Nem a lóf.szt nem!! Igenis jár! Ne haragudj, ilyenkor olyan mérges vagyok, azt hiszik azért mert otthon vagy a gyerekekkel minden boldogság és nyugalom, hát nem az. Nyisd ki a szádat, állj ki magadért, igenis emelje a fel a férfi is a s.ggét. De tudod mi van? A mi hibánk, hogy ilyenek. Mert elkényeztetjük őket, mert semmire nem kérjük meg őket, mert akkor csak puffog. Hát puffogjon, de csináljon valamit, addig meg hallgass hangosan zenét, hogy ne halld ahogy háborog. :)
2011. jún. 12. 12:57
 6/6 Toto652_89 ***** válasza:

Miért nem szakítotok időt beszélgetésre? Mondandódból egyértelműen kijön a klasszikus családromboló: NEM BESZÉLGETTEK!

Mindenféle kifogás nélkül, ha nem kezdi el valaki a javulást, amit márpedig alapos megbeszéléssel lehet, annyi a ti családotoknak is.

Én már két tönkremenő családban éltem, mindkettővel ugyanez végzett.

2011. jún. 12. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!