Miért van, hogy amikor minden jól megy, akkor romlanak el a dolgok?
Figyelt kérdés
néha úgy érzem, tök boldog vagyok, és akkor hirtelen minden darabokra hullik. már nem merem magam jól érezni és beleélni magam a boldogságba, mert amikor örülök, biztos hogy valami rossz dolog fog történni, és vége. ha boldogtalannak érzem magam, legalább nem romolhat el semmi annyira, de tök szar érzés mindkettő...2008. febr. 21. 13:00
1/6 anonim válasza:
Lehetséges, hogy pont emiatt a gondolkodás miatt vonzod be. Tudod, szokták is mondani, ha az ember vmitől nagyon fél, tart és túlságosan is koncentrál rá, az valóban meg fog történni. Próbálj inkább pozitívan állni a dolgokhoz (mégha egy pici távolságtartással is).
2/6 anonim válasza:
Pontosan én is így gondolom. Szerintem valahol legbelül úgy gondolod (mikor kicsi voltál sokat hallottad, ezt mondták neked, a szüleid sem voltak soha boldogok stb.), nincs felhőtlen boldogság, vagy neked olyan "nem juthat ki", így mikor boldognak érzed magad, beindul ez a mechanizmus, és kész a boldogtalanság.
Szóval résen kell lenned, de ha ezt észreveszed és tudatosítod, már egy lépéssel közelebb jutottál önmagadhoz. Menj el meditálni, jógázni és thai chi-zni, olvass osho-t vagy buddhista témájú könyvet (vagy hasonlót, ugyanis sok bölcsességet tudnak mondani azzal kapcsolatban is ami foglalkoztat)...
3/6 anonim válasza:
Gondolatainkkal teremtünk,ha félsz valamitől azt bevonzod.A félelem vonzza a félelem tárgyát!Próbálj meg pozítívan gondolkoldni,örülj önfeledten és add át magad a boldogságnak teljes egészedben,ne azon agyalj közben mi rossz jöhet vajon ezután,a boldogságnak nincs ára,ezért ne gondold,hogy meg kell fizetned érte valami rosszal.Csak pozitívan,hidd el működik!
4/6 A kérdező kommentje:
régen önfeledten örültem, mégis megtörténtek a rossz dolgok. na de azért próbálok pozitív lenni
2008. febr. 22. 19:46
5/6 anonim válasza:
Ez az élet rendje!Mindenki szenved,mindenkinek vannak problémái!Gondokat gondok követik sorba!Én is így voltam mindezzel mint te,de valamennyire már megtanultam kezelni a dolgokat!Időbe telik.Nehéz!Magyarán megmondva le kell szarni a rossz dolgokat!Nem éri meg mindenen idegeskedni,mert úgyis elmúlik az a rossz s jön a következő!Ha sikerül megoldani a gondot akkor szuper,ha pedig nem sikerül hát akkor istenem,ez van!Keveset kell gondolni a rosszra,többet kikapcsolódni,kibeszélni gondjainkat 1 megbizható rendes személynek aki jó tanácsokkal tud ellátni...Úgy kell elfogadni a dolgokat ahogy vannak!Ilyen az élet!Nem tudunk mindent irányítani tetszésünk szerint!Ha nem lenne gondunk akkor talán uncsi lenne az élet :)!Gondolj bele,ha minden tökéletes lenne akkor milyen lenne az életed?Igaz hogy szupi,de részben uncsi is,s sajnos ez nem is lehetséges!:(!Légy vidám,hülyülj a haverokkal,barátnőkkel,s fogadd el hogy ilyen a sors,az élet!Sok sikert!Pux!
6/6 anonim válasza:
Murphy... Legyél boldog amíg boldog tudsz lenni, ha elromlanak a dolgok, elromlanak... Lesz ez még így se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!