Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Otthonra iskola tábla?

Otthonra iskola tábla?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Itthonra, a szobámba szeretnék kialakítani egy, az iskolai táblákhoz hasonló, krétával írható felületet. Sajnos nemigazán tudom, hogyan fogjak hozzá. Sokan ajánlották azt a megoldást, hogy speciális táblafestékkel a szobám falának egy részét mázoljam ki, és kész. Másik lehetőség, hogy valamilyen faalapra festem fel a festéket, és mint az iskolában, a falra lesz erősítve. Viszont az utóbbi megoldáshoz nem tudom, milyen alap a legjobb. Vékony falap is elég vagy esetleg vastagabb kell. Megköszönném, ha tudnátok tanácsot adni.

2011. jún. 10. 17:59
 1/2 anonim ***** válasza:

mindenféle képpen, ha táblát akarsz, akkor valami merevebb dolog kell, a fal ugyanis sosem sima teljesen, a vékony lap össze-vissza hajolgatna, ahogy írsz rá.

vehetsz pl. 22-es OSB lapot, talán az a legköltséghatékonyabb, de annak nem sima a felülete, azt festés elött le kell glettelned és csiszolnod. MDF lapot nem javasolnám, mert az baromi drága.

mindenképpen kérdezd meg, hogy mekkora a táblaméret, mert ha nagy kell, akkor lehet, hogy jobban jársz egy kicsit nagyobb egész táblával, mintha egy kicsit kissebbet vágatnál méretre.

másik lehetőség, hogy keresel a neten eladó használt táblás rajzgépet (amivel régen a mérnökök rajzoltak), annak a táblája is teljesen jó lenne neked.

viszont én nem ajánlom a krétát, baromi nagy koszt csinál. a suliban ez nem látszik annyira, de folyamtosan pereg róla a kréta, akkor is ha nem törlöd. ha meg letörlöd, akkor főleg.

picit utánanézel, lehet nem sokkal drágábban megúszod a dolgot egy vizuál táblával, több cég és csinál ilyet és az még mágneses is, a hozzá való színes tollak meg nem túl drágák.

2011. jún. 10. 18:19
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm szépen a hasznos választ. Szem előtt fogom tartani tanácsaidat. Igen, nagyon igazad van a krétaporral kapcsolatban; főleg egy kisebb szobában lehet durva. Még annyit kérdeznék, hogy az adott faalapot sima festékkel vagy speciális táblafestékkel (már ha van ilyen) kell festeni?

2011. jún. 10. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!