Elkapták osztály társam piával. Mit tegyek?
Börtön vagy pénzbírság miatt nem kell aggódnod.
Szerintem állj oda szüleid elé és mond el nekik őszintén, hogy mi történt és ne várd meg a beírást.
Ők tudják hogy te milyen vagy, és ha valóban nem tettél semmit akkor a beírást elfogják nézni.
Nézd! nekem van egy 15 éves fiam aki kollégista. Nem tagadom, hogy volt olyan eset amikor részt vett abban amikor megették egyik osztálytársuk kajáját / bár őt csak megkínálták belőle a többiek/, vagy éppen a tiltott energia ital fogyasztása közben kapták rajta.
Én voltam az első aki megtudta. Nem kapott büntetést viszont elbeszélgettem vele.
Ha mondjuk ilyen esetben mint a tiéd megvádolnák, akkor megkérdezném tőle hogy valóban fogyasztott -e alkoholt és ha azt mondaná, hogy nem akkor elhinném neki. Mert ismerem,hogy egy becsületes, jóra való gyermek maximum egy kicsit még naiv, könnyebben befolyásolható.
Mindig légy őszinte a szüleidhez és ők akkor melléd fognak állni!
köszönöm a választ . De hogy álljak oda?
A sulinak van rendőre és befog jönni velünk elbeszélgetni majd szerintem jövőhéten . És ha addig nem tudok velük beszélni mert folyton dolgoznak
Biztos hogy folyton dolgoznak? Nem szoktatok otthon beszélgetni? Mondjuk ebéd, vacsora, lefekvés előtt?
5-10 percük csak van rád.
Gondolom a rendőr csak elfog beszélgetni veletek az esetről.
Amúgy elárulom elővezetni, vagy kihallgatni 18 éven aluli személyt a szülők jelenlétében lehet hivatalos formában.
Tehát nem gondolom hogy ez hivatalos lenne.
Hát most csináltál valamit... Sajnálom hogy ilyen a viszonyod velük. Akkor nem csodálom ha félsz elmondani nekik a történteket, de próbálj velük őszinte lenni.
Olyan hihetetlen számomra hogy nem szeretnek téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!