Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen indokot fogadnak el ha...

Milyen indokot fogadnak el ha valaki fel szeretne venni egy harmadik nevet?

Figyelt kérdés

A harmadik név felvétele is konkrétan névváltoztatás kategóriájába tartozik?

Elmentem a polgármesteri hivatalba, és ott azt mondták, hogy meg is kell indokolni a névváltoztatást.

Van itt olyan, aki megváltoztatta már a nevét? Mivel indokolta?

Én azért szeretnék egy második nevet, mert az "eredeti" nevemet nem szeretem.

Kiskoromban sokat csúfoltak és bántottak az iskolában az osztálytársaim. Az egyik pont amivel bánthattak, az a nevem volt. Még a becézését is csúfolódóan ejtették. Mindenféle formájában gyűlölöm ez miatt a nevemet. 21 éves vagyok, de az emlékek nem fakultak és képtelen vagyok megszokni ezt a nevet. Nap mint nap kísért a gyermekkorom, amikor be kell mutatkoznom, amikor megkérdezik a becenevem mellett a rendes keresztnevem, amikor regisztrálnom kell valahova, alá kell írnom valamit stb...

Fájó és kemény emlékek ezek, amiktől nem fogok soha megszabadulni, de ha kapok egy új nevet, akkor azt használva nem kell mindenhol az eredeti keresztnevem hallani, látni, leírni.

(azt a bizonyos nevet a szüleim miatt meg kell tartanom, de sokkal sokkal jobb lenne, ha az csak a harmadik nevem lenne, és a hétköznapokban nem kellene használnom)

2011. jún. 2. 07:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Már félig megis indokoltad.
2011. jún. 2. 07:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Hiába veszel fel új nevet,az ismerőseid nem fognak azon szólítani. Sőt, hivatalos helyen vagy az új ismerőseid is többnyire az első nevén fognak hívni.
2011. jún. 2. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:

mark86

férfi vagy???

2011. jún. 2. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! szerintem meg is vátoztathatod! nem 3. -nak, a szüleid meg fogják érteni.

Indoklás: idétlenül piszkálnak vele.

A legdegeneráltabb dolog valakinek a nevével szórakozni - de hát...

Minél előbb lépjél!

2011. jún. 2. 08:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Második válaszolónak:)

A rokonaim a kiskori becenevemen szólítanak, amit aranyosnak találok (kislányos becenevecske)

Azok akik az eredeti nevemen szólítanak, azok az osztálytársak, vagy középiskolai tanárok, de velünk nem találkozom, mert tavaly ballagtam.

Akiket eddig megismertem, azok a nevem egy elég bonyolult módon létrehozott becenevén szólítanak, ami egyáltalán nem emlékeztet az eredeti formájára. Ezt a becenevet szeretem, ők természetesen így fognak ezentúl is szólítani.

Az újonnan megismerteknek pedig már az új névvel fogok bemutatkozni, a "régit" meg sem fogom említeni. Legfeljebb akkor tudják meg, ha megnézik az igazolványomat.

2011. jún. 2. 08:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Lány vagyok:)
2011. jún. 2. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!