Egy ismerősömhöz jöttek románok. Nagyon sötét bőrük és fekete hajuk van. Nekem romáknak tűnnek. Az ismerősöm azt mondta, hogy romániában mindenki ilyen. Most akkor a románok tényleg barna bőrűek, vagy fehérek, mint a magyarok.
2011. máj. 28. 09:50
2/10 anonim válasza:
hát nem hófehérek, de nem is barnák. ha nem romániai cigány, akkor fehér bőrűnek mondható
2011. máj. 28. 10:01
3/10 anonim válasza:
Elég hülye színük van, de én nem nevezném fehérnek. Nem árja nép. De még csak nem is szláv. Ílyen félig meddig keverék sötét is meg nem is. De az összes olyan amilyennek leírtad, meg jellegzetesen öltözködnek. Az oláhok.
2011. máj. 28. 12:43
4/10 anonim válasza:
Persze hogy feherek :)) ...nem minden roman cigany honnan szeditek ezt nem azert hogy vedjem oket de rendes emberek es nem mondanak olyanokat ,hogy ge*ci magyarok meg hogy nem szepek ott a lanyok ezek az ti szulemenyeitek
2011. jún. 14. 23:58
5/10 anonim válasza:
az erdélyi románok fehérek,dél fele haladva már kezdenek barnulni,Bukarestben még eléggé normális fehér szinük van,de attól délre meg még sok más hejen,olyan szinüek mint a cigányok.Amikor elöszőr jártam Bukarest fele akkor pár olyan falun mentünk át ami olyan volt mintha mind csak cigányok lakták volna,mondtam is a söförnek,hogy itt aztán van sok cigány s ő mondta, hogy azok nem cigányok csak ilyenek ott az emberek.
Egy erdélyi
2011. jún. 21. 20:54
6/10 anonim válasza:
Ahogy már mondták előttem, az erdélyi románok fehérek, onnan délre és keletre viszont erőteljes balkáni (cigány?) behatás van, és szerintem ez mentalitásban és pl. szorgalomban is megmutatkozik.
Na, de ilyenről még csak beszélni sem szabad, úgyhogy abbahagyom.
2011. júl. 11. 21:42
7/10 anonim válasza:
Én Erdélyben élek,pont ugyanolyan színük van,mint a magyaroknak:))
2011. szept. 9. 21:10
8/10 anonim válasza:
A románok mivel dél-itáliai latinok, trákok, dákok, gepidák, illirek, albánok keveredéséből jöttek létre. Hát azt mondanám, hogy barnábbak mint az átlag, fekete-barna hajúak és az arcvonásaik az olaszokéra vagy a tengerparton élő horvátokéra hasonlít. Szőke, kék szemű románt a magyar lakta részeken vagy Mócföldön láthatsz. Ahogy a cigányt meg lehet különböztetni az olasztól, úgy a románt is a cigánytól.
2011. okt. 10. 23:40
9/10 anonim válasza:
Egyátalán nem csunya szinüek.Ha nem is csunya sápadtak ,de biztos nem feketék.Ja és a fekete haj..Romániában ez divat szivy..
2012. jan. 20. 18:05
10/10 anonim válasza:
Tény, hogy a románok alapjába véve világosbarna bőrűek, de ne feledjük, hogy vannak barna bőrű magyarok és fehér bőrű románok is.
A mócok (akik olyan népcsoport a románoknál, mint a magyaroknál a kunok) esetében a világos bőrszín a leggyakoribb a románoknál, Havasalföldön pedig több a barna bőrű.
A románok világos barna bőrűsége érthető még antropológiai szempontból is, mivel a románok legjellemzőbb típusai a dinári és a mediterrán, melyekre valóban jellemző a világos barna bőrszín, a sötét haj- és szemszín (de a dinárinak létezik egy szőke, kék szemű változata is, a noricumi).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!