Ha betöltöttem a 18 évem és megszűnt a társadalom biztosításom, mi a teendő?
Azzal hogy betöltötted a 18. éved, nem szűnik meg a TBd.
Az a kérdés, hogy most mit csinálsz. Tanulsz még? Gyesen vagy?
ha nappali tagozaton tanulsz, akkor van Tb-d.
ha nem tanulsz, nem dolgozol, nem részesülsz munkanélküli ellátásban, akkor tényleg nincs biztosításod.
ilyenkor egyéni szerződést kell kötni az OEP-pel, és magadnak fizetheted a biztosítást. ez jelenleg 5000Ft/hó.
Pontosítanám az előzőt: Az APEH-nál kell bejelentkezni.
És 5100 ft/hó, 170 ft/nap. De tényleg csak akkor ha semmi jövedelme nincs és nem is tanul.
Nem az számít, hogy mikor lettél 18.
Hogy alakult a tanulói jogviszonyod 2009, 2010, 2011-ben?
Mikortól meddig milyen suliba (nappali, levelezős) jártál?
Utolsó: Nincs. Nem értek ezekhez a dolgokhoz, nem is tudom mi az. Most ez az első, hogy el kell valamit intéznem igazából. Majd lassan belejövök.
Amúgy előzőek:
Hát ez az! Hogy hatéves suliba jártam. Végig egy iskolába jártam. Nem alakult az sehogy tudtommal. Csak jártam a sulit.
Az OK, hogy hatéves suliba jártál, meg ugyanoda, de valószínű 18 éves korodban 2009ben érettségiztél, vagy befejezted a szakiskolát. Akkor az a tanulói jogviszonyod megszűnt. Ha utána még mentél 2 éves akármire, akkor az egy másik jogviszony.
Most itt tippelgethetünk neked, hogy mi lehet a gond.
Ha megírnád, hogy pl. 2005. szeptembertől 2009 júniusig nappalis szakiskolás voltál, 2009 szeptembertől mittudoménmeddig micsoda, akkor tudnánk használható választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!