Vajon az eszperantisták tudnak-e az eszperantó nyelven beszélgetni?
Igen, eszperantóul folyik a társalgás és igen, alkalmas kommunikációra, hiszen erre lett megalkotva (a Tolkien által alkotott sindarinnal vagy tünde nyelvvel ellentétben, ahol a hangulat megteremtése a cél, és nem a kommunikáció)
A jól kidolgozott képzési rendszerének köszönhetően egy szóból máris csinálhatsz ötvenet. A youtube-on pedig láthatsz, hallhatsz eszperantóul beszélő embereket is, meghallgathatod, hogy hangzik ez valójába. Vannak könyvek újságok, zenék és még talán filmek is, bár ezt még nem láttam. Csetelhetsz levelezhetsz, szóval nagyon hasznos. Szerintem
Megjegyzésem az első kérdéses válaszhoz:
Ha a mexikói tud eszperantóul, biztosan javasolná, hogy beszéljenek ezen a nyelven, mert az neki sokkal könnyebb (lehet) mint az angol, lévén, hogy sok szótő megegyezisk a saját nyevéével.
Amellett, hogy nagyon jó ötlet volt és talán egy darabig reálisnak tűnt, hogy közvetítő nyelv lesz, hol tud két eszperantista beszélni egymással?
Mert amellett, hogy nagyon kevesen vannak, nem hiszem, hogy bárki megpróbál ezen megszólalni.
Nem vagyok érintett, nem is érdekel a nyelv, csak felmerült a kérdés.
Aki írta, hogy könyvek, újságok, stb... vannak a nyelven.
De ezeket hol lehet beszerezni? Mert Magyarországon még angol nyelvű újságokat, könyveket sem mindenhol. Német, francia, még kevesebb.
De eszperantó?
És a nyelv hogy fejlődik úgy, hogy lépést tartson a mai korral? Egyre több szó, szaknyelv, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!