Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért jó szakma az ápolónő?

Miért jó szakma az ápolónő?

Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 08:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert ápolónőkre mindig szükség van. Az más kérdés, hogy nincsenek megfizetve (ők sem).
2011. máj. 23. 08:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg az is más kérdés, hogy undorító körülmények között kell dolgozniuk. Ez a munka sajnos nem csak abból áll, hogy néha bevisszük a betegeknek a pirulát és kész, hanem "ganézni" kell őket, feltakarítani a hányást stb.
2011. máj. 23. 09:19
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Nem a negatívumokra kell koncentrálni. Való igaz, mindig szükség van rá, mert beteg emberek mindig lesznek. Ha nővérke vagy kielégítheted az anyai ösztöneidet, jó érzés ha akármikor bemész dolgozni örülnek neked, rád mosolyognak. Jó érzés, hogy olyan dolgokat tudsz ami nem csak számodra fontos, emberi életeket menthet meg. Igen, kell sz@rt takarítani is, de gondolj bele te sem örülnél ha a saját ürülékedbe kéne feküdnöd.
2011. máj. 23. 09:33
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Gyakorlatilag az egész ország területén nővérhiány van, úgyhogy az elhelyezkedés nem igazán jelenthet gondot, illetve ha valaki külföldben gondolkodik, ott is versenyképes szakma. A fizetés tényleg nem sok (hol az?) De egy diplomás ápoló, túlórákkal, pótlékokkal együtt 110-150 ezret megkeres egy hónapban.
2011. máj. 23. 09:40
 5/10 anonim ***** válasza:
utolsón ledöbbentem,ennyit keresnek? én 8 általánossal egy gyárban hétfőtől péntekig kerestem 110ezet,túlórákkal (szombati munkanappal) megvolt a 120-130 talán néha több is,mikor mennyit megyek én döntöttem el.Ez a melóhelyem 3-4 éve volt de most külföldön vagyok.
2011. máj. 23. 10:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ápolónőnek lenni nem szakma, hanem hivatás. A munka sz*r, a fizetés kevés, megbecsültség nulla.

A szépségét - legalábbis amit laikusként látok - Janikovszky Éva gyönyörűen leírta az Aranyeső c. könyvben. Mindenképp érdemes elolvasni!

2011. máj. 23. 10:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha belegondolok, hogy én diplomával - amit nem fizetnek ki - betegadminisztrátorként, titkárnőként 70-ezret keresek, akkor a 110-150 nem olyan rossz pénz :) Gondolom ahol gyárban dolgoztál ennyiért, az nem bejelentett munkahely volt, vagy tévednék? Illetve a történethez hozzátartozik, hogy nálunk a frissen szakvizsgázott szakorvosok sokszor nem keresnek meg ennyit. Ez van, az egészségügyben sajnos sosem volt pénz.
2011. máj. 23. 10:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért jó szakma, mert hiányszakma, és mert az ápolás egy nagyon szép hivatás.

Viszont 12 óráznak, egész nap mennek mint a búgócsiga, rengeteget melóznak, emelnek, 'ganéznak' fürdetnek, hányást takarítanak, és adott osztályokon sok a halott is. Nincsenek jól megfizetve, a 12 óra alatt alig van 20 percük pihenni, és rengeteg betegséget is összeszedhetnek. Nem mellesleg olykor kikészítik őket a betegek.

Van, aki szereti csinálni mert segít az embereken, és mert jó látni, hogy a kezeik alatt gyógyulgatnak, de sztem nem éri meg. Külföldön igen, itthon nem.

2011. máj. 23. 11:02
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
miért írja mindenki a hányás takarítást?amúgy akkor mire valók a takarítónők-most komolyan??
2014. jan. 6. 20:25
 10/10 anonim válasza:

Mert el tudsz helyezkedni.

Nem leszel tehát munka nélkül tengődő szellem.

Másodszor, ez tényleg hivatás - nehéz és embertpróbáló - de mindig hálás lehetsz valamiért. Én az első hónapomban a kórházban már azért is hálás voltam,hogy a lábamon haza bírtam menni 12 órás műszak után.

Aztán,ha szerencsés vagy, olyan csapat tud összekovácsolódni, ami megéri. De ehhez szerencse kell. Manapság divat a team-munka az ápolásban is.

2015. máj. 22. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!