Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hány millió dollárból építenek...

Hány millió dollárból építenek fel egy kórházat?

Figyelt kérdés
2011. máj. 12. 01:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez rengeteg mindentől függ.

- új épület, vagy régi épület kórházzá alkítása

- telekár (Rózsadombon drágább, mint a nyóckerben)

- épület mérete és típusa (kis házikó, vagy nagy kastély)

- berendezés, gyógyászati eszközök (van önmagában is több százezres diagnosztikai berendezés)

- korszerűség (passzívház drágább, de olcsóbb az üzemeltetése)

- és az is kérdés, hogy a körház üzemeltetése mennyibe kerül (személyzet, rezsi...)

Amúgy gőzöm sincs, ezeket csak azért írtam le, mert nagyon összetett dolgot kérdeztél

ja és az is kérdés, hogy éppen ki a főpolgármester Demszky, vagy Tarlós :D (amúgy mindegyiket kenni kell) :(

2011. máj. 14. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:

"van önmagában is több százezres diagnosztikai berendezés"

Sőt, több tíz milliós is! Elég csak arra gondolni, hogy egy átlagos HPLC-MS (ami nem kifejezetten gyógyászati berendezés, csak azzal dolgoztam gyógyszeriparban) is több tíz millió, esetleg egy-két száz millió forint. Egy sima kis bisz-basz gumi tömítés kicserélése 50-100e Ft között van rajta.

Egy PET-CT-ből is kinézek simán pár száz milliót.

Egyébként a kérdező nem biztos, hogy automatikusan Budapestre gondolt. Attól is függ, hogy a bolygó mely részéről beszélünk.

2011. máj. 14. 14:49
 3/8 anonim ***** válasza:
De hogy a kérdésre is válaszoljak 468534857 dollár és 20 cent.
2011. máj. 14. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Több százezer DOLLÁROS diagnosztikai berendezést említettem. :)

Amúgy egy nagyon fontos kérdés: milyen dollárra gondolt a kedves kérdező és milyen árfolyam, politikai helyzet mellett? :)

2011. máj. 14. 15:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Amúgy a kérdező nem biztos hogy Budapestre gondolt...

Igazad van Afrikában és Ázsiában sok helyen egy sátort is kórháznak hívnak, és egy ápoló végzettségű embernek lehet akkora tekintélye, mint itthon egy professzornak.

2011. máj. 14. 15:21
 6/8 anonim válasza:
kb. 1000000000$
2011. máj. 14. 15:46
 7/8 anonim ***** válasza:

"Több százezer DOLLÁROS diagnosztikai berendezést említettem. :)"

Így már oké. Nem volt odaírva.

Amúgy szerintem ha nincs odaírva milyen dollár, akkor általában USA dollárról van szó.

Árfolyammal, pedig szerintem számolhatunk a jelenlegivel. Az USA dollár az elmúlt bő egy évtized alatt jellemzően + - 10%-os határon belül 200Ft körül mozgott. Tehát olyan nagy eltérés akkor se történik, ha mondjuk 5 évvel ezelőtti árfolyammal számolsz.

2011. máj. 14. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
"1000000$", azaz egy millió USA dollár? Jól vagy? Annyiért az üres épületet sem húzzák fel.
2011. máj. 14. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!