Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak? Nem birok...

Hogyan tanuljak? Nem birok arra figyelni amit tanulok!

Figyelt kérdés
Főzéstant tanulom, nagyon szeretem is meg minden de egyszerüen bármit tanulhatok az első 30 percben még megy de utána nem birok arra figyelni amit tanulok, elgondolkodok olvasás közben máson és erőltetnem kell az agyam hogy próbáljon arra figyelni amit kell! Mit csináljak ilyenkor?
2011. máj. 8. 19:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Olvasgasd el párszor majd készitsd el az ételt.
2011. máj. 8. 19:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Az hogy a nromatívát (hozzávalókat nehezebb megtanulni) de elkészíteni meg nem birom mert vannak drága ételek is, 50 recept...
2011. máj. 8. 20:07
 3/4 anonim ***** válasza:
én többszőr átolvasom és probálom elképzelni amiről szó van úgy jobban megmarad és nem kalandozik el figyelmem
2011. máj. 8. 20:36
 4/4 Vree ***** válasza:

Ha tényleg érdekel és mégse tudsz figyelni akkor figyelemzavarod van és fordulj orvoshoz :)

Ha csak az a baj hogy nem érdekel/nem elég jó a memóriád ekkora szöveghez, akkor próbálkozz ilyesmivel:

- Mondogasd mint egy mondókát

- Keress asszociációkat (pl. melyik általad ismert ételhez hasonlít) vagy logikai kapcsolatokat (pl. hány receptben fordul elő ugyanaz az összetevő)

- Állíts fel egy jutalmazásrednszert (ha az első huszat tudom, tartok 5 perc szünetet)

stb.

2011. máj. 8. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!