Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért mondjuk azt hogy "szidta...

Miért mondjuk azt hogy "szidtam, mint a bokrot"?

Figyelt kérdés
én eddig soha sem szidtam.. XD és mióta szokás ez?
2011. máj. 6. 09:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Évszázadokkal ezelőtt a bokrokat nem is tekintették annyira ártalmatlan jószágoknak. Mi több, azokat a gonosz szellemek, betegségdémonok lakhelyeinek képzelték. E hiedelem kiválóan megmutatkozik például abban a népszokásban, hogy a gyulladást, keléseket egy ronggyal lemosták, majd a törlőruhát mintegy áldozatként kiakasztották a bokrokra a démonoknak. Sőt egyes vidékeken az a nézet is komolyan tartotta magát, hogy segít a hideglelős emberen, ha odamegy egy bodzabokorhoz, és azt mondja neki: „Bodza, engem a hideg lel, és ha engem el nem hagy, Isten uccse kiváglak”. Aztán, ha a bodzabokor szeszélyes módon mégsem volt hajlandó meghallgatni a hozzá intézett szózatot, balsorsára baltával csakugyan ki is vágták.
2011. máj. 6. 09:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Való igaz, annak több értelme van, hogy:

"Szidja, mint a Bokrost." :-D

Bár én személy szerint mindig is bírtam az ürgét.

2011. máj. 6. 11:58
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm mindkettőtöknek! :)

2011. máj. 6. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

05-06 11:58-as hozzászóló vagyok!

Szívesen máskor is :-)

Csak arra ne számíts, hogy ezen az oldalon bármilyen értelmest választ fogok írni :-D

(bár volt olyan gyenge pillanatom, amikor ez is megtörtént, de csak a kivétel kedvéért, hogy erősítse a szabályt :-D)

2011. máj. 9. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!