Munkaötleteim. Mit gondoltok róluk?
Sziasztok!
13 éves lány vagyok. Szeretnék pénzt gyűjteni a lovaglóóráimra, hogy ne a szüleimet terheljem még ezzel is. Tisztában vagyok vele, hogy hivatalosan még nem dolgozhatok, de azért van pár ötletem. Arra gondoltam, hogy vállalok hólapátolást télen, levélseprést, fűnyírást, kertásást, illetve egyéb ház körüli munkákat. A húgommal kocsit mosnánk és kutyát sétáltatnánk. Emellett az időseknek bevásárolunk, elmegyünk a gyógyszertárba, vagy takarítunk. Nyáron mezőgazdasági munkák, például gyümölcs szedés, kapálás... stb. Gondoltam kézműves cuccok készítésére, illetve rendezvényeken arcfestésre gyerekeknek. Mit gondoltok az ötleteimről? Szerintetek összejön egy kis pénz, ha elég kitartóak vagyunk? Illetve ajánlanátok más ehhez hasonló munkákat?
Köszönöm, hogy elolvastad, és ha válaszolsz :)
Ha elég kitartóak vagytok,összejöhet a pénz.Én pl: autómosásra simán fizetnék neked,mert nem szeretek autót mosni..Laktam vidéken,így tudom,hogy a hólapátolás is nagyon jó ötlet..Az idősekhez most is be lehetne kopogni,hogy ki takarítjátok a kertet a sok parajtól..Szerintem lenne aki fizetne érte..
sok sikert nektek..
Van esélyed rá, de veszélyes is lehet. Csak olyanoknál próbálkozzatok, akiket ismertek. A szüleitek mindig tudják, hogy hova mentek és ezt tudassátok a "munkáltatóitokkal" is. Nyílt hirdetéssel internetes, stb. nem mernék még a korotokban próbálkozni, vannak "csúnya bácsik". :(
Amivel lehetne még próbálkozni: közvetlenül a lovasoktató.
Vessétek fel a témát nála, hogy vállalná-e ingyen az oktatásotokat, lovagolhatnátok-e, cserében ti dolgoztok az istálló körül, ápoljátok a lovakat.
Ami emellett szól:
1. teljesen törvényes: a 2005. évi LXXXVIII. Törvény a Közérdekű önkéntes tevékenységről (Köt), ami alapján 10 (!) éves kortól vállalható önkéntes munka.
2. biztonságosabb. nem teszed ki magad feleslegesen nagy kockázatnak (nemi erőszak)
3. az oktatónak is jó, hogy nem kell a lóápolásra, istálló tisztítására, egyéb feladatokra időt és energiát, pénzt kiadnia.
4. öröm: még több időt tölthettek a lovakkal. :)
5. tanulás: még többet megtudhatsz a lovakról
6. felelősségvállalás: az állatok gondozása, tartása mindig felelősségteljes magatartásra nevel
Ha ezekkel az érvekkel állsz a még bizonytalan szüleid elé, tutira leveszitek őket a lábukról. (pláne, ha megígéritek, hogy még jól is tanultok)
És ugyanez van a lovas oktatóval is. Ne hidd, hogy legtöbbjét csak a pénz hajtja. szorítok nektek.
Ja és tanuljatok meg alkudni!
- a munkáért cserében mindketten ingyen -> csak egyikőtök
- kedvezményes díj
a meggyőzésben segít, he elmondjátok, olyan szépen mint itt, hogy nehéz anyagi körülmények között éltek, és szeretitek a lovaglást, de nem szeretnétek a szüleiteket ezzel terhelni...
Nagy eséllyel az oktató is szülő, és minden szülőnek ilyen gyerek az álma.
Kérlek írd meg a véleményed, és válaszolj arra is, hogy mit sikerült intézned!
Nagyon szorítok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!