Miért nem 16 év a felnőttkor?
Ezek szélsöségek amit leírsz.
Azért eléggé vissza tartja a gyereket az hogy csak úgy nem lehet venni. vagy is a normál nevelést kapottakat.
USA-ban 21 az alkohol fogyasztás kezdete, németországban meg 16 évesen sört már lehet inni.
Még 18 évesen sem felnőttek! Nagyon kevés az közülük,aki eltartja saját magát! A felnőttség pedig itt kezdődik.
A háború előtt 24 év volt a nagykorúság. Ma is ez lenne a reális.
A felnőttkor nem arról szól, hogy legálisan vehetsz cigit meg piát. :S
Ha neked ez fontos, akkor házasodj 16 évesen, és automatikusan nagykorúsítanak.
Nekem meg a hajam hullik csomókban, hogy ennyi idős kamaszgyerekek pl. jogképesek legyenek, választójogot kapjanak, és ne legyen szükségük szülői beleegyezésre egy pár dologhoz.
Ez egy fura kettősség...
Mikor a piáról, cigiről, szexről, bulizásról van szó, akkor a 18 évesek többsége veri a mellét, hogy "nagykorú vagyok, azt csinálok, amit akarok, a szüleim ne ...anak bele".
Mikor el kéne slattyogni dolgozni, hogy legyen pénze, ne a szüleitől lejmoljon, vagy (horrible dictu) a házimunka, kertimunka, vagy a kistesóra felügyelés szóba kerül, akkor jön az, hogy még nem felnőtt, miért kell úgy kezelni, mert évvel idősebb, mint tavaly???
Én is azt mondanám, hogy onnantól legyen valaki felnőtt, hogy önálló életre is képes. Amíg erre nem alkalmas, addig mindegy hány éves: nem felnőtt.
Nem gyerek... de felnőttnek se tudom hívni.
Mielőtt kuruttyolna valaki: 18 lettem decemberben, januárban leléceltem otthonról. :P
Mert egy 16 éves még baromira gyerek. Sőt a legtöbb 18 éves is.
Nem is értem, miért van ilyen alacsonyan ez a korhatár, szerintem 20-21 sokkal jobb lenne. Talán akkor már a fiatalok nagyobb hányada képes felelősen gondolkozni.
A felnőttség ugyanis nem a piáról és a drogról szól. Ez csak egy icipici szelete.
A felnőttség arról szól, hogy felelős vagy magadért, a tetteidért, nem korlátoznak a szülők, stb. Nem köteleznek semmire az állampolgári kötelességeiden kívül, viszont több jogod van (pl. választójog).
Ezzel a rendszerrel indulsz. És innentől egyedül a te felelősséged, hogy mit kezdesz az életeddel. Például ha bűncselekményt követsz el, akkor tudod, hogy vállalod érte a következményeket.
A munkádért felelős vagy. Ahogy a párodért, a gyerekeidért, valamint a szüleidért, akik felneveltek.
Pia meg drog meg cigi... ne legyél már ennyire szűk látókörű!
felnőtt???
pfff csak polgári jogon...amúgy Angliában is 18 a korhatár csak jogosítványt szerezhetsz 16 évesen...
Amúgy meg addig gyerek vagy amíg élnek a szüleid...nekik mindig gyerek maradsz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!