Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan és miért lesz valakiből...

Hogyan és miért lesz valakiből urológus? Ok, hogy erre is szükség van de akkor is.

Figyelt kérdés
sziasztok! tegnap voltam az urológián mert, nagyon fájt a vesém és hát elkerülhetetlen volt, hogy ugye a farkam is megnézzék. szóval elgondolkoztam így heteroként, hogy mi visz rá valakit arra, hogy urológus legyen? szerintetek?
2011. ápr. 21. 02:54
 1/6 anonim ***** válasza:

És hogy lesz valakiből nőgyógyász? :) Akár férfiként, akár nőként.

Az egyik az, hogy szükség van rá, igen. A másik az, hogy valószínűleg nincs belőlük túl sok, ezért keresettebbek az átlagnál, lehet, hogy könnyebben kezdhetnek magánpraxisba is, nagyobb lesz a forgalmuk, jövedelmük.

A hogyanra a válasz meg az öt év orvosi, meg a sok év gyakorlat, majd szakvizsga. :)

2011. ápr. 21. 08:24
 2/6 anonim válasza:
Én gasztroenterológiára járok, na hát azt sem értem, hogy miért lesz valaki gasztroenterológus :) Annyira jutottam, hogy esetleg volt egy súlyos beteg rokona, vagy esetleg ő maga, ezáltal elkezdett utánaolvasni, hogy segíthessen rajta, és kezdte érdekelni a dolog. Persze ez biztosan kis százalék, szóval a többieket nem értem én sem :)
2011. ápr. 21. 15:40
 3/6 A kérdező kommentje:

:D :D hát nem tudom. lehet szépnek tartják vagy érdekesnek a működését? :D :D ez tréééé, magyarázat??? :D

amúgy egy férfinak kellemetlenebb úgymond elmenni az urológushoz mint egy nőnek a nőgyászhoz.

2011. ápr. 21. 19:04
 4/6 A kérdező kommentje:
nőgyógyászhoz
2011. ápr. 21. 19:05
 5/6 A kérdező kommentje:
én nőgyógyász se lennék!!
2011. ápr. 21. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:

A férfiak mindig nehezebben veszik rá magukat arra, hogy elmenjenek orvoshoz, mivel ez a "gyengeség" jele. Ráadásul hiába mondhatod egy betegnek, hogy ne azzal törődjön, hogy mit gondol az orvos ("De ciki, vajon most mit gondol rólam?"), úgysem fogja kitalálni :)

Egy urológusnak ez a munkája. Nem azért, mert minden álma, hogy mások péniszét nézegesse. Hanem mert érdekli az urogenitális rendszer működése, annak betegségei, ezeknek a gyógyítási lehetőségei.

Én sem tudtam elképzelni ezt, mielőtt felvettek az orvosira, soha nem gondolkoztam azon, hogy urológus legyek. Viszont ahogy tanultam, nagyon elkezdett érdekelni a terület, kicsit még az andrológia is.

20/L

2013. jún. 14. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!