Miért ilyen kaki az élet?
szerintem nem kaki hanem tejszínhab.
az más hogy mások nem tudnak foglalkozni az élet édes dolgaival..:)
"kedves első válaszoló , ha nincs semmi gondod az életben akkor valóban lehet tejszínhab. azonban az emberek nagy többségének vannak gondjai. így valóban kaki"
Nem a problémák hiányában lesz az ember boldog hanem a problémák ellenére! Az egy dolog hogy vannak az embernek gondjai, viszont fel kell ismerni a jó dolgokat is az életben. Most nyilván azt gondolod hogy "ugyan már nincs ebben a rohadt életben semmi jó", én meg azt mondom hogy van. Ha más nem, akkor az hogy süt a nap, fedél van a fejünk fölött, stb. Ha a jó dolgokat nem becsülöd akkor soha nem lesz még jobb az életed.
"Ha más nem, akkor az hogy süt a nap, fedél van a fejünk fölött, stb."
attól, hogy süt a nap, nekem még nem lett jobb. ha hideg lenne kint , -10 fok az sem érdekelne, nem értem mint ahogy az sem érdekel,hogy most süt a nap. nem értem miért kellene , hogy érdekeljen, és mi abban jó , hogy süt a nap , vagy épp nem.
igen, tök, jó , hogy van itthon kaja, meg víz és nem olyan helyen ahol nincs kaja meg víz.
most ennek is örülnöm kéne ?
igen , örülök neki, de ennek az örömnek semmi köze nincs a boldogsághoz, és ahhoz , hogy milyen az élet.
attól, hogy van családom és minden rendben van itthon , mondjuk örülök neki persze, de boldog egyáltalán nem vagyok.
Elmúltam 23 éves, itthon lakom még a szüleimmel, nincs munkám és el akarok költözni, és még sorolhatnám. ( teszem hozzá most nem az legnagyobb bajom ,hogy itthon lakom )
nem vagyok boldog, mert gyakorlatilag, a családomon kívül nincs senkim se és semmim se . minden 2. embernek van barátnője/barátja, haverjai stb. nekem senkim sincs.
és ez a legszarabb az egészben. péntek este sőt, kb minden este itthon ülök a szobában és nézem a tv-t vagy a gép előtt ülök , holott semmi kedvem sincs ehhez , sem , de nincs kivel elmenjek valahova.
voltak haverjaim, régen , de most ha én nem hívok fel valakit, hogy csináljunk valamit, vagy menjünk el ide - vagy oda, akkor nem megyünk.
sőt, ha felhívom , és fel is veszi, akkor is 10 esetből 9szer az van , hogy nem mert más dolguk van, és nem érnek rá.
engem nem hív fel senki már , olyan régen volt, hogy valami mondta volna, hogy gyere menjünk el valahova.
tegnap is este fele hívom egyik "volt haveromat " ( az ilyen már nem is haver ), nem veszi fel. jó majd megpróbálom később.
hívom , leteszi ... jó 3.djára nem fogom újrahívni , majd visszahív. hát nem hívott vissza, pedig dumáltuk hogy majd elmegyünk valamerre, és ha nem keresem , akkor nem .
semmi kedvem sincs itthon ülni és most is a gép előtt írni ezeket a h*lye mondatokat, legszívesebben kint lennék a városban , vagy valami.
nyáron is , á , kb ugyanez lesz úgy is, kb mindenki kint van , meg strand, és kb én meg nem .
ha lenne 1-2 tök jó haverom vagy valami akikkel tudunk dumálni meg minden akkor nem ülnék kb egész nap itthon.
a legszarabb , meg az , hogy már anyámék is azt hiszik , hogy azért vagyok itthon kb ,mert nem is akarok menni sehova se , meg mert ez így itthon tök jó, ahogy van ...
hát mondhatom VALÓBAN .........
látod? ezért kaki az élet. vagyis legalább az én életem.
Jajj, és mielőtt még azt mondaná valaki ,hogy miért sajnáltatod, magad , menj aztán keresd meg a régi barátaidat...
persze... próbáltam , ha én átmegyek akkor ott vagyok ha éppen nem túl elfoglaltak vagy valami , de nekik eszükbe sem jutna engem keresni ... ez meg milyen.
ma 13:26-nak:
valamilyen szinten átérzem a problémádat, de tenni kell ellene, keress új barátokat .
13:26
“Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon, ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra. Nos, azt mondom neked, hogy halálos beteg vagy; meg fogsz halni ugyanis. Néhány évvel több vagy kevesebb idő, mielőtt elmúlnál, nem sok különbséget jelent. Légy boldog most, ok nélkül – vagy soha nem leszel az.”
Remélem megérted :)
és mégegy
“A boldogság titkát, nem akkor lehet megtalálni ha többre törsz, hanem hogyha kifejleszted a képességet, hogy élvezd a kevesebbet.”
a legelső válaszolónak CSAK azért nem kaki az élete, mert nem tartja kakinak:) én már csak tudom, mert én is nagyon utáltam az életet régebb, butus voltam, rinyáltam, hogy igazságtalan az élet, akkor kezdett láthatóan jobb irányba tartani, mikor bevallottam magamnak, hogy én voltam a hibás. elég hülye érzés volt, de tisztábban láttam a dolgokat. ha valami rossz történt velem bevallottam magamnak, hogy én tehetek róla, és változtatok rajta. Úgy gondolom 2 választás van az életben. csak kettő
-Az egyik, hogy elfogadod az élettípusod, és a jót keresni benne:)elfogadni a kritikákat ezzel együtt.
-A másik. változtatni, megvalósítani az álmaidat.
az élet nagyon is igazságos, azoknak jó, akik tesznek azért, hogy jó legyen, és jól is tesznek, nem pedig csak nyöszörögnek, hogy milyen szar. Bár vannak akik tesznek érte, még se jó, mert nem jól állnak hozzá:)
szerintem nagyon jól megfogalmaztam az elöbbi választ, de gondolom mindenki átfog nézni rajta, és csak röhögni fog rajta, hogy hülyeség, és továbbra és nyafogni fognak az ő bajuk:-<
amúgy nekem sem voltak barátaim..voltak akikről azt hittem de ők is semmibe vettek...MIÉRT? mert annyira depressziós voltam, és mivel ők boldogabbak voltak, nem volt szükségük az én negatív depressziós kisugárzásomra, és önbizalom hiányomra stb., változtattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!