Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van ekkora hiány mérnökö...

Miért van ekkora hiány mérnökökből?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 22:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
68%

"Ezzel csak az a baj, hogy a lelki fejlődéssel nem lehet munkahelyeket teremteni"

A jelenlegi világban nem. Ki tudja, mit hoz a jövő:D

Amúgy valaki árulja már el, mi pontosan a "büfészak"? Annyiszor láttam már leírva, de nem tudom mit jelent. Mi köze a büféhez?

Utolsó:

Hát ez igazán kedves tőled. Hogy hülye vagyok-e egy szakmához, azt majd a jövő dönti el, 18 évesen még ráérek ezzel (egy évem van egyetemig). Tolmácsként szeretnék elhelyezkedni, az angolhoz azt hiszem, eléggé értek.

Amúgy a válaszom félig-meddig vicc akart lenni, ezek szerint ez nem jött le. Mindenesetre szerintem lehetnél egy kicsit kevésbé agresszív.

2011. ápr. 11. 19:29
 22/25 anonim ***** válasza:
66%
Amúgy szerinted a humán oldal nem ad értelmes szakmákat? Szerintem ezt azért sokan vitatnák...
2011. ápr. 11. 19:30
 23/25 anonim válasza:
100%

"Amúgy szerinted a humán oldal nem ad értelmes szakmákat?"

Ad szakmát, de csak egy bizonyos határig, mint ahogy más szakterület is.

Nézz körül, hány ember van diplomás, vagy két diplomás és munkanélküli. Ez azért van, mert ebből meg felesleg van. Ennek következménye, hogy a másik oldalon, a műszaki oldalon hiány van.

Nem lehet mindenki jogász, ügyvéd, bölcsész, filozófus, kommunikációs akármi, stb. Ezekből jelenleg sok van.

Ezért most majd a jövőben azoknak lesz biztosan munkájuk, akik műszaki, orvosi, kutatói területen végzik majd munkájukat.

Továbbá nézd meg, hogy az egyetemeken, főiskolákon, hány olyan szak van, amihez nem tartozik állás, azaz munkalehetőség, ismétlem nem tartozik állás, azaz munkalehetőség hozzá.

Namost ilyen szakokon felesleges tanulni, többek között ilyen a kommunikáció, és társai szakok, amelyek régebben nem voltak ilyen terjedelemben, vagy egyáltalán nem.

Azért felesleges is ilyen szakokon tanulni, és teljesen érthetetlen is, hogy ezeket államilag finanszirozott módon oktatják.

Ugyanis ez nem más, mint az adófizető állampolgárok pénzének nagymértékű, felelőtlen elpocsékolása.

2011. ápr. 11. 20:43
 24/25 anonim ***** válasza:
Van benne igazság. De szerintem az is szempont, hogy ma már nyílik a világ, és lehetségesnek tartom, hogy ezek az egyetemek arra játszanak, hogy olcsó munkaerőt teremtsenek külföldre.
2011. ápr. 11. 21:21
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert manapság igazi karriert a politikusok csinálnak, akik meg főként jogászok. Az igazi mérnöki gondolkodástól idegen a sunyiság.
2011. ápr. 13. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!