Mennyi szünet jár ha 8 órába dolgozok?
Figyelt kérdés
A munkahelyemen eddig volt egy szünet reggel 10-kor ez öt perces volt egy délben ami 20 perces és egy 14-kor ez is öt perces! A munkaidőm 8-16.20-ig tart ami ugye azt jelenti hogy a húsz perc le van dolgozva! Na most ő bizonyos okok miatt megszüntette a két öt perces szünetet de ugyanúgy 16.20-ig akar dolgoztatni! én viszont úgy tudom hogy a nyolc órás munkakörben dolgozó embereknek a törvénykönyv szerint jár a 20 perc amit csak akkor dolgoztathat le ha ad mellé plusz pihenőt! De ha ezt elveszi akkor nem dolgoztathatja le! Nem jól tudom?2011. ápr. 7. 18:57
1/1 anonim válasza:
Nem jól tudod.
8 órás munkavégzésnél 20 perc munkaközi szünet jár (6 óra után), ami (eltérő megállapodás hiányában) nem számít bele a munkaidőbe.
Tehát ha te napi 8 órát dolgozol, akkor a a munkaidőd jogosan tart 8-tól 16.20-ig. A 20 percet nem dolgozod le, az munkaközi szünet.
Munka törvénykönyve 122§ és 117§(1)a)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!