Valóban éltek régen óriások, óriási emberek a Földön?
Én úgy tudom, hogy az emberek régebben sokkal kisebbek voltak, mint most. Vagyis az emberek (=Homo Sapiens Sapiens) mérete folyamatosan növekszik.
Valahogy olvastam, hogy egy középkori délceg lovag 160-165 centi környékén volt :)
Igen, valaha éltek. Nagyapám szerint.
A bibliai időkben.
Valamikor a fű is 4m volt, ezért elhiszem.
Nem hittem , de láttam a szomszéd utcában egy pitypangot, ami 80cm-re nőtt, minden különösebb ok nélkül, ha ez lehet,
ugyanabban a környezetben, ugyanabban az időben, akkor az is.
Ennek fizikai korlátai vannak.
Az ember 3 m fölött már nem működne.
Ugyanígy, egy gazella, ha elkezdenénk nagyítani, és közben még a tulajdonságait meg is akarná őrizni (pl., hogy mozogni tud) - egyre inkább hasonlítana egy elefántra.
A mesékben nem kell hinni. Ahhoz már kicsit idősek vagytok.
Az kamu, hogy az emberek sokkal kisebbek lettek volna. Egy sima urban legend. Talán a több százeer évvel ezelőtti őseink igen, de párezer évvel ezelőtt nem voltak az emebrek kisebbek igazán.
Régészként mondom, hogy a honfoglalás-kori leletek alapján a magyarok ősei átlag 2-3 centivel voltak csak alacsonyabbak nálunk. És akkor még nem voltak hatással ránk a nyugati gének (germán, stb.).
Árpád sírját meg még nem találták meg, szóval kár az ő magasságát példának hozni.
A korabeli leírások alapján pedig a magyarok szép szál legények voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!