Miket kérdeznétek egy 1920-ban született embertől?
Dédimmel szeretné interjút készíteni - csak úgy, utókornak.
Főleg II. világháborúról, 56-ról kérdezném, meg hogy 9éves korából mire emlékszik a '29-es gazdasági világválságból.
Ti milyen kérdéseket tennétek fel?
Írjatok minél többet, amit lehet megkérdezek :)
Háát...
Nekem az jutott elsőre az eszembe, hogy mikor Ő fiatal volt, a fiúk hogy udvaroltak a lányoknak, mi volt a szokás.
Biztos vagyok benne, hogy ég és föld a különbség.
Etiket, társadalmi elvárások, kúltúra.
Mi a legnagyobb változás a világban. Mi lett jobb, mi lett rosszabb. Hogyan látta az emberek (ha úgy tetszik az Emberiség) jövőjét és hogyan látja most.
Miben bízik. Miben nem.
Fél-e valamitől (ennyi élettapasztalattal, tudással)
____
Jó ötlet. Érdekes.
Ha elkészült beírod ide, vagy elküldenéd magánba?
Szia!
Jujj, ezek is nagyon érdekes kérdések.
Sajna már hazajöttem, márciusban megyek újra rokonokhoz és akkor megint elmegyek dédihez.
A világháborúról azt mondta hogy ő csak a belföldi dolgokat tudja, és arra emlékszik hogy az utcájukban lőtték egymást az oroszok és a németek és hogy pont nem az ő házuk volt a tűzkeresztben, hanem szegény szomszédé...:S
Meg hogy a férje bunkereket ásott a családnak, meg hogy bővítették, hogy a szomszédok is beférjenek, ha megindul a lövöldözés...:S:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!