Összehasonlító verselemzés ha valaki tud segít?
Ezt a két verset kéne összehasonlítani. netes megoldás nem jó csak ha valaki ért hozzá és saját magától megtudja csinálni. köszike szépen.
Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!
AZ ELITÁLLAMISÁG MEGÁLLÍTÁSÁRA
Batsányi-remix
Nemzetek, országok, kik új kelepcében
Nyögtök globalizmus elit-kötelében
Kiket szipolyoznak gazdag olajsejkek
Kik a háborúban is csak kereskednek
És hóhér-kezükben atomreaktorok
Sugárszennyezése több mint hétszázszoros -
Készen áll a határ! Ha nem ismernétek:
Vigyázó szemetek Kínára vessétek!
hát a második vers az első vers átírása a mai aktuális problémákkal. az első a 19 század eleji problémákat sorolja, a második pedig a 21. század globalizált, posztmodern világának veszélyeit veszi alapul.
ennél részletesebb elemzésért menj bele a történetiségbe és azt vesd össze, kb soronként.
hát figyelj, összefogalmazni azért fogalmazd össze te.
mivel történelemtudásom igen gyenge, és rádásul hihetetlen lusta vagyok nem ekresem ki neked szóról szóraa hogy mire utal a batsányi vers. sejtem egyébként francia forradalom áll a középpontban, de ez csak támpont neked.
fogd magad, és guglizd ki hogy melyik sor mire vonatkozik. leírod, majd melléírod hogy a feldolgozásban ezel szemben a mai világ mely problémáját említi.
jó kis dolgozatot lehet ebből írni, nem olyan nehéz téma. ess neki =)
bevetezésnek mehet batsányi életrajz, plusz kis történelmi háttér a korról.
befejezésnek meg rizsázz arról hogy minden kornak megvan a maga veszélye, és hogy jhuj de rssz nekünk hogy ilyen csunya világban élünk.
ezen már túlvagyok, sajnos már nem kell ilyeneket írnom:)
nem lesz egyes, szerkeszd össze. semmi nehéz nicns ebbe, csak én a történelmi részét nemtudom ezért nem tudom neked leírni.
fúú hallod ezzel aztán megszenvedek
egyszerűen nem megy semmi nincs a neten a másik verről csak a remix fogalmát tom leírni és kb ennyi. már teljesen kikészültem. és még megkéne tanulnom 2 német és 2 nyelvtan tételt. ez így nem tom hogy lesz. Már 3 napja nem alszom tanulok folyamatosan és az 1-ek csak gyűlnek.
nem tudtam megcsinálni de tanár szerencsére nem volt ezért még várok bátor jelentkezőt aki erről tud 2 oldal csinálni
meghálálom
puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!