Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Összehasonlító verselemzés ha...

Összehasonlító verselemzés ha valaki tud segít?

Figyelt kérdés

Ezt a két verset kéne összehasonlítani. netes megoldás nem jó csak ha valaki ért hozzá és saját magától megtudja csinálni. köszike szépen.

Nemzetek, országok! kik rút kelepcében

Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,

S gyászos koporsóba döntő vas-igátok

Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;

Ti is, kiknek vérét a természet kéri,

Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!

Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

AZ ELITÁLLAMISÁG MEGÁLLÍTÁSÁRA

Batsányi-remix

Nemzetek, országok, kik új kelepcében

Nyögtök globalizmus elit-kötelében

Kiket szipolyoznak gazdag olajsejkek

Kik a háborúban is csak kereskednek

És hóhér-kezükben atomreaktorok

Sugárszennyezése több mint hétszázszoros -

Készen áll a határ! Ha nem ismernétek:

Vigyázó szemetek Kínára vessétek!

2011. febr. 17. 17:37
1 2
 1/11 szamóca. ***** válasza:

hát a második vers az első vers átírása a mai aktuális problémákkal. az első a 19 század eleji problémákat sorolja, a második pedig a 21. század globalizált, posztmodern világának veszélyeit veszi alapul.

ennél részletesebb elemzésért menj bele a történetiségbe és azt vesd össze, kb soronként.

2011. febr. 17. 17:50
 2/11 A kérdező kommentje:
köszike, de az az igazság, hogy 2 oldalnak kell lenni-e. egyszerűen nem megy. és holnap jegyet kapok rá és ha ezt nem elemzem le akkor már 3. 1-emet kapom ilyen hülyeség miatt. Léccci most az egyszer segítsetek. Aki ért hozzá az 10perc alatt megcsinálja. Lécci köszike
2011. febr. 17. 17:54
 3/11 szamóca. ***** válasza:

hát figyelj, összefogalmazni azért fogalmazd össze te.

mivel történelemtudásom igen gyenge, és rádásul hihetetlen lusta vagyok nem ekresem ki neked szóról szóraa hogy mire utal a batsányi vers. sejtem egyébként francia forradalom áll a középpontban, de ez csak támpont neked.

fogd magad, és guglizd ki hogy melyik sor mire vonatkozik. leírod, majd melléírod hogy a feldolgozásban ezel szemben a mai világ mely problémáját említi.

jó kis dolgozatot lehet ebből írni, nem olyan nehéz téma. ess neki =)

bevetezésnek mehet batsányi életrajz, plusz kis történelmi háttér a korról.

befejezésnek meg rizsázz arról hogy minden kornak megvan a maga veszélye, és hogy jhuj de rssz nekünk hogy ilyen csunya világban élünk.

2011. febr. 17. 17:58
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi de ez nem sokat segít nekem
2011. febr. 17. 18:01
 5/11 szamóca. ***** válasza:
100%
akkor pukkadj meg a lustaságon nem tudok segíteni.
2011. febr. 17. 18:02
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi szépen aranyos vagy amúgy komolyan. Azért sokat segítettél megpróbálom megcsinálni. Remélem ez nem 1-es lesz. A verselemzés végülis megy csak így nem naon. Az érvelésbe meg jó vagyok ha abba kell segíteni szólj.
2011. febr. 17. 18:53
 7/11 szamóca. ***** válasza:

ezen már túlvagyok, sajnos már nem kell ilyeneket írnom:)

nem lesz egyes, szerkeszd össze. semmi nehéz nicns ebbe, csak én a történelmi részét nemtudom ezért nem tudom neked leírni.

2011. febr. 17. 18:59
 8/11 A kérdező kommentje:

fúú hallod ezzel aztán megszenvedek

egyszerűen nem megy semmi nincs a neten a másik verről csak a remix fogalmát tom leírni és kb ennyi. már teljesen kikészültem. és még megkéne tanulnom 2 német és 2 nyelvtan tételt. ez így nem tom hogy lesz. Már 3 napja nem alszom tanulok folyamatosan és az 1-ek csak gyűlnek.

2011. febr. 17. 21:17
 9/11 A kérdező kommentje:

nem tudtam megcsinálni de tanár szerencsére nem volt ezért még várok bátor jelentkezőt aki erről tud 2 oldal csinálni

meghálálom

puszi

2011. febr. 18. 14:09
 10/11 szamóca. ***** válasza:
b*szki fene a jó szívem. a batsányi vers elemzése megvan? írd le vázlatpontokban és segítek...
2011. febr. 18. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!