Mi ebben az átverés? Tudom hogy az, napi 10 ilyen emailt kapok, de mi az átverés lényege? Eszemben sincs kiadni az adataimat, csak érdekel.
Dr. Larry James
Tel: +234(806)2829123 begin_of_the_skype_highlighting +234(806)2829123 end_of_the_skype_highlighting
Please Reply to This Email: dr.larryjames@live.com
Greetings,
I am the manager of one of the leading bank in NIGERIA in my department we discovered an abandoned sum of money (US$15.5M) belonging to one of our Foreign Customer, since late 1997 nobody has operated this account. The owner of this account is JESSE BENJAMIN; a businessman who involved in air crash, he was a contractor and he died since Sep 1998 in an air crash in Swissair flight 111 with other passengers on board. Check website for more datils,
I am asking for your Co-operation to present you as the next of kin to our late Customer. No beneficiary, No other person knows about this Account. I will back you up with all the documents to enable the bank approve the funds to you and 1 will offer you 30%
Send me the followings,
1. Full Names
2. Phone Number
3. Fax Number
4. Occupation
5. Sex
6. Age
7. Nationality
Yours truly,
Larry James
Az, hogy kamu az egész.
A további levelekben pénzt kérnek ilyen-olyan célra, végül valószínűleg oda is kellene utaznod. Egész mozgalom alakult már ezek megszivatására, ugyanis általában legalább olyan naivak, mint azok, akik nekik bedőlnek.
A kedvencem az volt, mikor nagy pénz reményében kézírással, gyöngybetűkkel lemásolt a tag egy egész Harry Potter-kötetet. Láttam, be volt scannelve:D
Én már eleve olvasás nélkül törlöm az olyan e-maileket, ahol nem egyértelmű, kitől jött, vagy nem ismerem a küldőjét. A tévéből, ismerősöktől kapott üzenetekből viszont tudom, mekkora átverések vannak, és rengetegen bedőlnek. Sokszor elég, ha megnyitod a leveled, és máris ott a vírus a gépeden. Na, köszi, én az ilyenekből nem kérek.
Itt már az is elég lenne, ha az adataidat kiadnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!