Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elindulnál-e, ha te lennél az...

Roli942 kérdése:

Elindulnál-e, ha te lennél az orvos? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egy városban háromféle ember él:igazmondó(mindig igazat mond)hazug(mindig hazudik)ravasz(felváltva mond igazat és hamisat).

Az orvoshoz beront egy ember:jöjjön gyorsan Doki,beteg az anyósom.

mire az orvos:ön melyik típusa a város lakoknak?

Ravasz vagyok.

elindulnál-e,ha te lennél az orvos?

2011. febr. 7. 22:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ja, azt hittem, hogy fejenként kérdezhetünk egyet :S Nem tudom a megoldást :)
2011. febr. 7. 23:03
 12/17 anonim ***** válasza:

Az anyóshoz nem indulnék el, mert semmi baja.

Az őrtől meg azt kell kérdezni, hogy mit mondana a társa.

:)

2011. febr. 7. 23:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez piszok egyszerű. Az igazmondó nem lehet, mert az igazat mond, tehát megmondaná, hogy igazmondó.

A hazug lehet, ő hazudhatja magáról, hogy ravasz, viszont akkor azt is hazudta, hogy beteg az anyós.

A ravasz is lehet, de mivel felváltva mond igazat és hamisat, ha a második állítása, miszerint ő ravasz, igaz, akkor az első hazugság, vagyis az anyós nem beteg.

Szóval ha doki lennék, nem indulnék el.

2011. febr. 7. 23:07
 14/17 anonim ***** válasza:
A szultánosra nem tudom mi a válasz!! Tessék leírni a megoldást! :)
2011. febr. 8. 01:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Átadnám a rendőrségnek már az ügyet.....
2011. febr. 8. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Az vagyok aki felvetette az ajtósat!

Megoldás (aki akarja tudni) :)

Bármelyiktől kérdezhetjük a következőt: "Mit mondana a másik, ha azt kérdezném tőle, hogy melyik ajtó mögött vannak az oroszlánok?"

Ekkor az igazmondó nyilván rámutatna a szabadság ajtajára, hiszen a hazudós a hamisat mutatná. A hazudós pedig tudja, hogy az igazmondó az oroszlános ajtóra mutatna, ezért hazugságból a jó ajtóra mutatna. Így a válasz mindenképpen a szabdságba vezető ajtó.

Emögött valójában az a logikai tétel húzódik, miszerint nem(nem(igaz))=igaz, hiszen ha igaznak a jó ajtót nevezem, akkor mindkettejükkel pontosan kétszer tagadtatom az igaz ajtót, amiből biztosan a helyes választ kapom.

Egyébként a kérdező feladatát újragondolva nem indulnék el, mert igazmondó nem lehet, hiszen akkor csak azt mondhatta volna, hogy igazmondó vagyok.

tehát lehet ravasz, vagy hazug. Namost, ha Hazug, akkor azt is hazudta hogy baj van... ha ravasz, akkor szerintem hazudta hogy baj van, mert az igazat mondta, azzal hogy ő ravasz. Következésképp 4:1 az arány, tehát kicsi az esélye annak, hogy tényleges baj van...

2011. febr. 8. 22:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Ajtós vok (XD)

[link]

Innen szedtem, nagyon jó oldal ajánlom mindenkinek az Einsteineset (12.)

Nagyon jó, nekem sikerült, de lefárasztott, és 2 nap megvolt az iskolában unalmas perceimben (8-9 óra :P)

2011. febr. 8. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!