9 osztállyal manapság lehet valamit kezdeni az életben? Lehet valahogy munkát szerezni? Valamit ami normális vagy viszonylag normális? Ha igen, még is mit?
Nemrég láttam egy újsághirdetésben, hogy a BKV-nál hév-vezetőket keresnek. 8 általános a feltétel és el kell végezni valami 3 hónapos tanfolyamot. De a tanfolyam költségét is állják és a tanulás alatt is fizetnek valamennyi fizetést. Utána bruttó 200000Ft/hó.
Szerintem annyira nem rossz. Főleg ahhoz képest, hogy van aki a természettudományi diplomájával, amiből egyébként mindenhol azt hallani, hogy egyre nagyobb hiány van, évek óta munkanélküli.
Manapság egyébként egy diploma annyit év kb, mint 15-20 éve egy sima érettségi. Hogy valakinek jó esélyei legyenek, minimum egy PhD fokozat kell. A mai érettségi ér kb annyit, mint akkoriban a 8 általános. A mai 8 általánossal nem könnyű normális állást találni, de a fenti példa alapján sem lehetetlen.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 17:32
Ja, igen, csak ha megnézed, akkor az a "retardált" olyan híres lett, hogy játékot csináltak belőle + ha kijön a villából máris van állása, csak ennyit ér Alekosz a 8 általánossal. Nem a végzettség számít, hanem, hogy milyen dumás vagy és van-e eszed. Én is 8 általánossal vagyok biztonsági őr telephelyen, (160.000Ft meg van)és nincs egyenlőre gondom. Ha meg úgy döntök, akkor lerakom az érettségit levelezőn. 18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!