Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Honnan tudom megállapítani...

Honnan tudom megállapítani egy gyűrűről, hogy aranyból van-e?

Figyelt kérdés
Találtam egy sima egyszerű (karikagyűrűt?), és aranynak néz ki, de aztán ki tudja. Nem akarok bemenni pl. egy ékszerészhez, hogy nézze meg, aztán jót nevet rajtam ha nem az. Itthon meg tudom valamilyen módszerrel nézni, hogy miből van?
2011. febr. 1. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Hitelt érdemlően nincs.

Mivel biztos, hogy nem tiszta arany, így maximum meg tudod mérni. Ha a van egy hasonló méretű aranygyűrű, akkor azzal össze tudod hasonlítani a súlyát.

Más technika nincs. Amúgy miért röhögne ki az ékszerész? Többet között ez a munkája :)

2011. febr. 1. 09:21
 2/5 anonim ***** válasza:
nézd meg, hogy van-e rajta sorszám vagy mi a szösz
2011. febr. 1. 13:44
 3/5 anonim ***** válasza:
A gyűrű belsejében ha arany kell legyen egy pecsét. Számokból. Ha azt megtalálod akkor tudhatod, hogy valamilyen nemes fémből van, mivel az ezüstre is ütnek ilyen pecséte. Ha az megvan akkor tudni fogod.
2011. febr. 1. 14:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsónak van igaza: Egy jelnek kell benne lennie.
2011. febr. 1. 14:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Kettő is van beleírva, de még nagyító alatt is alig látom. Az első kb. 716 a második 15 k vagy 18 k de eléggé pici, és csak gagyi nagyítóm van.
2011. febr. 3. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!