Mi értelme van az újrahasznosítható műanyagoknak?
Bocs a primitív kérdésért, de még nem jöttem rá. Szelektált hulladékgyűjtés van nálunk (külf), így külön a műanyag, papír, bio és egyéb. A műanyagon belül viszont nincs "újrahasznosítható" és "nem újrahasznosítható", akkor meg mi értelme a zöld pontos flakonoknak és egyebeknek?
Vagy az újrahasznosítható műanyagot el kellene ásni a kertben? (Mivel a bio a kertükben hasznosul.)
Műanyag millió féle van, ezért te nem tudod szétválogatni. A telephelyen is csak néhányat tudnak válogatni belőle - a többit olyan módon igyekeznek feldolgozni, ami mindegyikre működik: tehát apróra darabolják, olvasztják (ami nem olvad meg, azt a többi viszi magával), stb.
Az igaz, hogy ez ma még gyerekcipőben jár, és elég nehézkes módszer.
Tudtommal a zöld pontos flakonon azért van az a jel, mert azt újrahasznosított anyagokból gyártották.
Ettől függetlenül még újra lehet őket hasznosítani, csak ehhez szelektíven kell gyűjteni.
A második válaszolónak: pont ezért nem értem, mert én is így gondoltam.
Akkor ezek szerint, ahogy az első válaszoló írta, a telephelyen még átválogatják?? És azt a kis zöld pontot keresik... Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!