Azt hallottam, hogyha már elmúltam 14 akkor vállalhatok nyári munkát. Igaz ez?
Anyum egy fagyizóban a főnök és ott dolgoznék nyáron 1 hónapig azért, hogy több táborba mehessek idén. Pultos lennék vagyis én adnám ki a fagyit meg ilyenek. Erről már beszéltem anyával és ő is jó ötletnek tartja. Azt mondta, ha nem tiltja törvény és a tulaj belemegy (aki egyébként anyum élettársa) akkor mehetek és két hét alatt kereshetek akár 70ezer forintot is. Ha ezt nem lehet akkor milyen normális munkát vállalhatok még?
Munkamániás lány/14

Hamar lelohad majd a munkamániád, ne félj. ;)
16 éves kortól lehet bejelentetten melózni, akkor szépen törvényesen oldod meg a dolgokat, ennek tudatában azt is el kell fogadnod, hogy az állam lenyúlja a fél fizetésedet. Szimpla bürokrácia.
16 éves kor alatt csak feketén mehetsz, de akkor félő, hogy megb_sznak emiatt, viszont sokkal többet kapsz a kis kezedbe.

Szülői hozzájárulással 15 éves kortól, amúgy 16-tól lehet diákmunkát végezni.
Én támogatom a feketemunkát, ha biztonságosan folytatható, az állam meg bekaphatja, nekünk már úgysem lesz nyugdíjunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!