Ezt az ábrát kiraktam papírból is, le is rajzoltam, de nem értem honnan jött az extra négyzet? (lent link)
http://www.youtube.com/watch?v=hBpkRTKLr9c&feature=email&ema..
tekerjétek 3:30-hoz, amikor a 2 háromszög van. én kivágtam papírból, elrendeztem és télleg otvan. de hogy?
A két háromszög oldalainak aránya nem teljesen ugyanaz. Ezért nyer egy négyzetnyi teret a másodikon.
Amúgy okos feladat, én is néztem 2 percig. ;)
Üdv.
de ugyanaz
papírral is megcsináltam
TELJESEN ugyanaz
lol nemértitek:D
nicns ebnne csalás, kiraktam az első ábrát papírból, feldaraboltam akkora kis részekre mitn az ábrán
felcseréltem a helyüket és volt ott 1 négyzetnyi hely
Itt van a két háromszög egymásra téve egy 20 megapixeles képen. (Csináltam volna nagyobbat, de a képfeltöltésnek ez a limitje...)
Ott van a parallelogramma a két háromszög között, ennek a területe 1 egység. Kevésbé nyújtottat, de szintén 1 egység területűt kapsz, ha a háromszögek befogót nem 2, 5; 3, 8; 5, 13-nak, hanem 1, 3; 2, 5; 3, 8-nak választod.
Különben ajánlom figyelmedbe a Pick-tételt a rácssokszögek területének kiszámításáról: [link]
Ha ezt kinyomtatod egy A4-es papírra, amekkorában tudod, akkor talán ki tudod úgy vágni, hogy kiszúrd.
Az előző válaszoló, csak azért, hogy Szupermacskának ne legyen igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!