Nincs TB-m, és nem vagyok regisztrálva a munkaügyi központban sem, de fogorvoshoz kéne mennem. Mehetek TB-nélkül? Ha igen akkor hogyan rendezem a számlát?
Nem adnak semmilyen csekket sem! Csak látják a rendszerben, hogy nem érvényes, nem rendezett a tb-d. Ő csak felhívja a figyelmed, emellett rendes ellátást kapsz! Nem kérhet pénzt tőled az orvos! El kell, hogy lásson!
Az apeh fog felszólítani, hogy rendezd a tartozásod. Oda kell bemenned, ha magad szeretnéd fizetni. Remélem segítettem.
Nem úgy van (csak kérdezem, nem kell lekiabálni), hogy ha nem dolgozol, akkor fizetHETed a tb-det, viszont ha nem fizeted, akkor az orvosi ellátásért kell fizetned? Én így tudtam, de akkor ezek szerint kötelező fizetni?
Az viszont igaz, hogy az orvos nem kér pénzt, egyszer egy adminisztrációs hiba miatt nem szerepeltem a jogosultak között, az asszisztens szólt is, de az orvos ugyanúgy ellátott.
Attól nem lesz rendezve a TBd, ha regisztráltatod magad a munkaügyi központban. Csak akkor rendezik ők a Tbdet, ha pénzbeli ellátást is kapsz tőlük. Ha nem kapsz, csak regisztrált álláskereső vagy, akkor magadnak kell rendezned a TBd (vagy fizeted, vagy az önkormányzat rászorultsági elven rendezi helyetted)
Az orvosnál nem kell fizetned ha nem rendezett a Tbjogviszonyod. Viszont neki jelentenie kell az APEH felé és felszólítanak a jogviszony tisztázására. Ha nem tudod igazolni, hogy rendezett, akkor a rendezetlenség napjától kezdve kiróják rád az eü.hozzájárulási kötelezettséget (visszamenőlegesen is) A rendezetlen jogviszony alatt igénybe vett orvosi ellátás költségét pedig kiterhelik rád (az APEH)
Mielőtt elmény az orvoshoz, vagy kérelmezd az önkormányzatnál, hogy rendezzék a TBd (visszamenőlegesen nem rendezik), vagy ha ott elutasítanak, akkor jelentkezz be az APEHhoz eü.hoozájár.fizetésre.
09:33-as: nem úgy van. Nem választhatsz, hogy a Tt fizeted, vagy orvosi ellátást. Kötelező bejelentkezni és fizetni. (függetlenül attól, hgy igénybe veszel-e orvosi ellátást)
FIGYELJ !
Ha nincsen TB-d, de elmész a munkanélküli központba akkor majd lesz ! Kérni kell egy igazolást, hogy nincsen munkád és azzal elmész az Önkormányzathoz, akkor adnak egy határozatot, hogy az állja a TB-det. Nem kell fizetned semmit sem.
Az önkormányzat a család szociális és vagyoni helyzete alapján dönt arról, hogy rendezi-e a TBdet.
Törvényileg meghatározott, hogy mennyi lehet az egy főre jutó jövedelem és mekkora értékű vagyontárgy lehet a család tulajdonában. A vagyontárgy érékbecslésével lehet "játszani", de ingatlant, uatót letegadni nem tudsz, mert secperc alatt lekérik a központi nyilvántartásból. (takarnet, okmányiroda)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!