Ha gólya köröz a ház felett jön a baba? Mennyire igaz ez a néphidelem?
Figyelt kérdés
Nálam bejött a kisfiam megfoganása előtt volt itt egy gólya!(Előtte soha).Pár hónapja ismét itt volt egy gólya,leszállt a háztetőn,és jóideig ott is maradt ,majd pár hétre rá 2gólya is körözött a ház felett. (Mindegyiket sikerült lefényképeznem :) . Nem sokra rá teherbe is estem(sajnos elvetéltem). Remélem,hogy az azt követő két gólya is a gyermekáldást jelez (talán ikrek lesznek) :)2010. dec. 30. 10:25
1/5 anonim válasza:
Szia!
Barátnőméknél a kéményen állt nyáron egyik reggel egy gólya, néhány hét múlva pozitív lett a tesztje. A nővéreméknél a kertben van gólyafészek, kb. 7 éve laknak ott, amelyik évben gólya volt a fészekben, terhes lett. :D
A munkahelyem fölött a nyáron többször körözött két gólya is, ketten is babások lettünk a nyár végére :D Plusz a mi házunk fölött is körözött, meg volt hogy mentem kocsival, és kettő is jó közel repült el mellettem, 19 hetes kismama vagyok :D Ha csak "véletlen" picit egybevág!
2/5 anonim válasza:
Nekünk a házunk előtti villanyoszlopra költözött, és ott körözött a fészkénél hónapokig. Aztán nem jött a baba. Csak tíz év múlva :)
3/5 anonim válasza:
Ha igaz lenne, akkor én 20 éve minden évben teherbe esnék. Akkor költöztünk a házunkba, 2 kisgyerekkel (egyikük fogantatásakor sem körözött gólya a ház fölött, de még a környékén sem, pedig akkor is falun laktunk, nem messze a mostani házunktól) Viszont mióta felépült a házunk, minden évben van itt gólya, néha több is: köröznek a ház fölött, leszállnak a tetőre, sétálnak a kertben. Se gyerekem, se unokám nem fogant.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat és várok még tapasztalatokat!
2011. jan. 6. 13:03
5/5 anonim válasza:
amikor a mama vajúdott a negyedik vagy ötödik babájával, anyukámat kiültették a ház elé, hogy figyelje a gólyát. amint meglátja, meglesz a testvére. a kis tesó meglett, anyu meg toporzékolt, zokogott, hogy semmiféle gólyát nem látott, itt valami csalás van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!