Honnan ered, miért van az az íratlan szabály, hogy, ami kókuszos, az kék?
Régóta szöget ütött ez a kérdés a fejembe.
Minden szaloncukorcsomagban, amit eddig láttam, ha volt kókuszos, az kék volt. Továbbá a kókuszos cuccok (csoki, édesség) kékek a világban. Honnan ered ez? Hisz a kókuszdió barna és szőrös, a kókuszbél pedig hófehér. Akár kultúrtörténeti (vagy tömegkommunikáció-történeti) tényt, akár egy okos ötletet is megköszönök, amire még nem gondoltam.
A banán is lehet tengerparti, lehetne annak a jele is kék.
Minden tejtermék fehér, tehát ha "úgy" esik rá a fény, akkor kékes színű. A jégcsapretek, a fokhagyma és a csillagtök is fehér - ezek jele mégsem lett a kék szín.
A másodikban mégis van valami hihetőbb - bár a kókuszt inkább a SÖTÉTkék szín jelzi mindenütt...
1. Azt írod, "egyezményes" szín. De hol, mikor, ki egyezett meg? Épp ez az, hogy szerintem semmiféle egyezmény nem volt.
2. Másrészt egy csomag szaloncukorban nem mindig piros a málnás, meg amiket felsoroltál, azok nem olyan színűek, de a kókuszos! Az kék, ha van közte olyan fajta. És ugyanez a csokikkal is. A legkövetkezetesebb összefüggés a kókusz és a kék szín között van, a többi íz és szín összevissza van.
3. Persze, sok málnás cucc piros, mert a málna piros. De a kókusz!
4. Hogy már csak ez a szín maradt? Hiszen a szilva meg a feketeribiszke is kék. Sokkal inkább megmaradna a zöld eszerint a logika szerint... mégis a kék lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!