Állásidő gyes után, hogyan kérhetem?
Sziasztok!Sajnos nem tudom mi tévőlegyek,ezért kérem a tanácsaitokat.
Az alábbi problémám merült fel. 2011 aug.-ig gyesen levő kismama vagyok.(lehetnék)
2010 októberében levélben kértem a munkáltatómat, hogy számolja ki az elmúlt évek során felgyülemlett szabadságomat, mert szeretném kivenni, és ezután munkába is állnék. Ezt meg is tették, és így 2010 december 31.-ig a szabikat töltöm. Jeleztem írásban,hogy 2011 január 03.-tól vissza szeretnék menni dolgozni. A munkáltatóm szerint nincs betöltendő állás a munkakörömben,és a mai napig nem is jelzett vissza,hogy kezdhetnék. Mi tévő legyek? Újra próbáltam megkeresni az illetékeseket ez ügyben ,de szabadságon vannak, és csak januárban lesznek bent,amikor nekem már kezdenem kellene. Kérhetem az állásidőt januártól?Ezt milyen formában jelezzem? Illetve, ha jár az állásidő, az új szabályozás értelmében le kell mondanom a GYES-ről, vagy a szabin töltött utolsó napokra hivatkozva még maradhatok GYES-en március 31.-ig? A segítségeket előre is köszönöm!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!