Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért PONT virág alakú a...

Miért PONT virág alakú a jégvirág?

Figyelt kérdés
Lehetne...fa alakú, vagy akármi mas....Miért pont virág? Es hogy alakul ki pont ez a forma?
2010. dec. 19. 18:57
 1/6 anonim válasza:

Mert nem PONT virág alakú a jégvirág. egyszerűen érdekes formában fagy meg a pára az ablakon és valaki kitalálta, hogy legyen a neve jégvirág, mert ez is szép, meg a virág is. Ennyi. Csak nem hívhatjuk 'amorf, az üvegen képződött szemrevaló képződmény'-nek, nem?... Csak jobban hangzik, mint az angol frostwork.

A keletkezését sajnos nem tudom. :( Azért remélem segítettem!

2010. dec. 19. 19:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Miért PONT virág alakú a virág? Lehetne...kő alakú, vagy akármi más....miért pont virágnak néz ki a virág? Miért hívjuk ezt egyáltalán virág alaknak?

:)

2010. dec. 19. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:
ha fa alakú lenne, akkor jégfának hívnánk. Ez mégis hogy hangzana? A jégvirág ezerszer jobb :D
2010. dec. 19. 19:51
 4/6 anonim ***** válasza:
a jeget alkotó vízmolekulák a fagyáskor ezt a kristályos formát veszik fel. nagyon egyszerűen abból az okból, amiért bármi más a világon szabályos formákba rendeződik. valahol a fizika és a geometria metszésterületén helyezkedik el a téma. talán a külső héjon elhelyezkedő elektronok számától függhet az esetleges kapcsolatok kialakulásának lehetősége, így a forma alakja is. vagy csak egyszerűen azért, mert a hatszög egy olyan alak, ami a leggazdaságosabban osztja fel a kört.
2010. dec. 19. 20:18
 5/6 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi valaszokat!

Amugy szerintem peldaul a jegkristaly szebben hangzana a jegviragnal. Es mellesleg a "jegvirag" igazabol level alaku(neha, mert ugye mas es mas)

[link]

Peldaul ez olyan pafrany alaku.

Es igaz, hogy miert PONT virag a virag. De en nem a szo ilyen ertelemben vett kealakulasarol beszelek. Mert a virag szo, ugymond a semmibol lett. Valaki a hasara csapott es azt mondta:VIRAG. De a jegvirag szonak mar osszetett jelentest adnak. Jeglevel...? Jegnoveny? Fagyvirag?

2010. dec. 19. 21:01
 6/6 anonim ***** válasza:

20:18 vagyok

szerintem nem szükséges a szokásokra hagyatkoznod. ha neekd a jégpáfrány jobban tetszik, hívd annak. mint ahogyan kitalálták a virág szót is. a virág mellesleg közös tőről ered a virít szóval. ezért csalogatja oda a bogarakat, hogy megporozzák. a virágot általában használják tévesen a növényekre is.

sokkal érdeksebbek a 3ds jégnövények, amik egy valódi növény alakját veszik fel, de nem élőlények

[link]

2010. dec. 20. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!