Miért van az hogy sokaknak csak a pénzről, meg az ajándékokról szól a karácsony?
Sokszor hallom azt hogy amikor felsorolják a karácsonyi ajándékaikat, akkor nem azt mondja h pl kaptam egy órát, hanem kaptam egy 30ezer ft-os órát. Nem azt mondja h kaptam egy tök csini ruhát, hanem azt h jajj kaptam egy ruhát ami egyébkéént 15ezer ft ba került. Oké, nekem aztán tök mindegy hogy 1000 vagy 1millió Ft értékben kap ajándékot, de minek kell mindennek elmondani az árát? Meg miért nem a szeretetről meg az együttlétről meg ilyen dolgokról szól az egész? Az ajándékozás szép gesztus, meg minden, én is szoktam ajándékozni, én is szoktam 10ezer Ft-ért venni ajándékot, de azt nem azért veszem hogy megmondjam hogy: na és tudod mennyibe került? Basszus, nem azért veszem h villogjak h nekem mennyi pénzem van, vagy h mennyit költök ajándékra, hanem azért veszem h örömet okozzak a másiknak. Volt hogy csak egy apróságot vettem, és teljesen mással okoztam örömet, pl főztem, sütöttem sütit, eltöltöttünk egy romantikus estét a párommal.. Ezek a dolgok miért nem számítanak?
Nem azt mondom, hogy mindenki ilyen, csak tudok jó pár példát mondani. Szerintetek?
Mert egy utolsó nyűg az egész. Azért, hogy az az egy este jól sikerüljön 2 hétig kell rohangálni ajándékért meg mindenért. Kötelességből végiglátogatjuk a rokonságot, mindenhol mindenkivel erőltetett és közhelyes beszélgetést folytatunk, mert most találkozni KELL (igaz, hogy soha máskor nem látjuk egymást, de ilyenkor aztán nagy a szeretet...). Vagyis nálunk ez van. Az ajándék értéke amúgy engem egy percig sem érdekelt soha, csak legyek túl és felejtsem el egy évre ezt az egészet.
irigylem azokat, akik nem csak ezt látják és a családjuk egész évben összetartó, nem csak ilyenkor
most nézem, hogy te eltöltesz egy estét a pároddal kettesben.
Na úgy nekem is jöhetne. :) Sütnék valami finit, feldíszítenénk együtt egy kis fát és nyugiban ellenénk. Neki tényleg nem kötelességből veszek ajándékot, hanem hogy örüljön. Csak ez elveszik a nagy rohanásban :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!