Az 'Ildikó' magyar névnek van angol, német /vagy valami más nemzetiségű megfelelője?
Figyelt kérdés
Ilyenre gondoltam (de az 'Ildikó' névre) :
pl.: Mátyás = Matthias
...
2010. dec. 12. 15:30
1/7 anonim válasza:
Germán eredetű magyar női név. Attila hun uralkodó feleségének, Krimhildának a nevéből származik. A név rövidülése a Hilda, Ilda, melynek latin nyelvű szövegekben előforduló átirata az Ildico. Igazából csak a magyar nyelvben vált használt női névvé.
2/7 A kérdező kommentje:
Ezt eddig is tudtam, de azért köszi! :) De úgy konkrétan nincs más nyelvű megfelelője?
2010. dec. 12. 15:36
4/7 anonim válasza:
Sajnos nincs
A hun királynak meg több neje is volt
(Krimhilda volt az utolsó)-
6/7 anonim válasza:
Sok névnek van megfelelője, de ennek pont nincs
Pl. Márta Martha, Ethel Etelka
7/7 anonim válasza:
HAli igen van! Pl. a német Hildegard. Onnét tudom hogy én is Ildikó vagyok,és egy német barátom mondta, hogy az náluk a Hildegardnak felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!