Lakatos Levente - Barbibébi? Hogy tetszett?
Most olvastam ki, mivel egy utazáshoz ezt kaptam kölcsön, hogy milyen jó könyv. Sajnos én nem hoztam mást és kínomban nem tudtam mivel lefoglalni magam.
Nagyon szar könyv. Persze annak, aki nem szokott olvasni, meg teljesen hülye és műveletlen biztos tetszik.
Kezdjük ott, hogy maga a sztori amúgy jó. Mármint, hogy hülye pcsát baleset éri és a videók alapján fény derül arra, hogy milyen hülye pcsa is ő, meg ki a titokzatos gyilkos + egy kis love story. Ez eddig jó.. Na de ahogy előadja az "író"...
Az egész olyan, mintha egy ostoba 14 éves írta volna meg, minden második mondat tele van rakva márkanevekkel. Mondjuk nem tud ennyit leírni a 10x megemlített pulóverről, hogy felvette a pulóvert, hanem a Ralph Laurent pulóvert vette fel, mintha eddig nem hangsúlyozta volna ki.
A másik az, hogy olyan nyilvánvaló osotbaságok vannak benne, ami már zavaró. A macska meghal, mert a "mit kap a kedvenced karácsonyra" interjú miatt télen megfázik. Ehhez képest azt mondják a macska két hónapja pusztult el, mindezt nyár közepén. Hát a karácsonyi előtti számok interjúi legnagyobb jó indulattal is novemberben elkészülnek, a nyár meg onnantól kezdve minimum 7 hónap, szóval hogy mondhatja nyáron, hogy a télen elpusztult macska két hónapja patkolt el? Na mindegy.
Volt olyan, hogy két sorral lentebb megismételt teljes két mondatot.
Aztán nyilván az okos pszichológus a 17 éves pszichopatát a szintén 16-17 éves haverjára bízza SŐT még erős gyógyszert is ad neki, hogy gyógyszerezze be ha valami baja van. Hogyne. Persze.
Aztán a magyarországi gazdag indián, a b*zi bárba a 16 éves hülyegyerek vip kártyát kap, a 16 éves szilikon mellű tini lány szintén vip belépőt kap, sőt még ingyen piát is, attól sztár, hogy egy magyar énekessel jár... Anyám... Siófok, meg a nevek magyarok az egészben, de ennyi... Ennek köze nincs a valósághoz. Persze igen, dugnak a tizenévesek is, meg isznak, de ez, amit itt ez a f4szi előad, az enyhén túlzás. Mintha itt az lenne az általános, hogy az összes jött-ment tizenéves VIP belépővel rendelkezik minden klubba és így tovább.
A sok erőltetett márkanév pont, hogy gagyivá teszi ráadásul.
Ha a szereplőkre dobna vagy 4 évet, kihagyná az agyonerőltetett márkás nagyzolását, akkor még el is menne, bár olyan egyszerű az egész szövege is mint egy facsavar.
A márkanevek szerintem hozzá tartoznak a stílushoz, segítik a megértést (mert tényleg nem mindegy, hogy egy rúzs MAC vagy Chanel, és hogy a pulóvere Ralph Lauren vagy valami más, ezek teljesen mást jelentenek). A pszichológusos rész biztos nem lenne így, ezzel egyetértek.
A valóságba (mert ez valóság amit leír, tapasztalat) bele kell törődni... vagy nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!