Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Külföldről érkező csomagon...

Külföldről érkező csomagon más nyelven is szerepelhet az, hogy Postán maradó?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy pár dolgot Ázsiából rendelni, de azt akarom, hogy az érkező csomag a postán maradjon, majd én bemegyek érte. Tudom, hogy a csomagra rá kell azt írni, hogy Postán maradó.

A problémám az, hogy rendelésnél a PayPal-ban ki kell tölteni egy rendelési címet, csak itt azt nem tudom, hogy hova kell írni azt, hogy Postán maradó és azt, hogy milyen nyelven?

2010. dec. 9. 19:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Sehova. Ha nem ajánlott, akkor nem fogják neked bennt tartani.
2010. dec. 9. 19:55
 2/2 anonim válasza:

A legjobb, ha a fogadó ország hivatalos nyelvén (azaz jelen esetben magyarul), ÉS az egyetemes posta hivatalos nyelvén (francia - furcsállom, hogy miért, még nem derítettem ki) szerepel a felirat a borítékon. Minden más nyelv opcionális.

Azaz írd oda, hogy "POSTÁN MARADÓ", meg azt, hogy "POSTE RESTANTE". Valószínűleg csak az egyik is elég, de biztosabb, ha mindkettő ott van.

Az előző válaszolónak nincs igaza, nem muszáj ajánlottnak lennie a küldeménynek, hogy a postán maradhasson. De amúgy is, ha rendelsz valamit, akkor azért az eladónak minden esetre mindenképp illik ajánlottan küldeni az árut.

Az viszont már lehet, hogy a postán maradó küldemények MÉRETEIRE vonatkozóan már vannak korlátozások. MINDENKÉPP JAVASLOM, HOGY ÍRJ A MAGYAR POSTA ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK! Az e-mail címük megtalálható a posta.hu weboldalon - nekem eddig mindig készséggel segítettek, általában 1-2 munkanapon belül válaszolnak. Javaslom, hogy írd le nekik részletesen, hogy honnan/milyen küldeményt vársz, kb. milyen nehéz és mekkora méretű lesz, és hogy erre érvényes-e a "POSTÁN MARADÓ" felírás. Valószínűleg igen egyébként, hiszen az a logikus, hogy ponthogy a nagyobb küldeményeket szeretik bent tartani, akár kérés nélkül is; ugyanis egy rohadtnagy, nehéz dobozt iszonyat szívás lehet a postásnak a lakcímre kézbesíteni. De ez csak spekuláció. Mondom, kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, vagy bugászd át a Magyar Posta Ügyfélszabályzatát.

2010. dec. 24. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!