16 éves Fiú vagyok,175 cm, és dohányzok, ha most leszokok, akkor még nőhetek?
Szerintem még nem vizsgálták hogy a dohányzás mennyivel csökkenti a "várható" magasságát az embernek, tehát nem tudunk neked számokat mondani.
Hozzátartozik, hogy olyanról sem tudok, hogy a dohányzás gátolná a növekedést... Azt szokás mondani, hogy nem egészséges (hiszen a suliban ezt verik a fejünkbe - és tényleg a kátrány nem jó a tüdőnek), de a növekedéssel kapcsolatban nincs információm hogy van-e tudományosan igazolt összefüggés pl a láncdohányzás és a növekedés között. Persze ha már a cigi miatt nem jut pénzed kajára, akkor van kapcsolat :D
Van alapja, kedves utolsó. Gátolja a növekedést, ugyanis a fiatal korban elkezdődő dohányzást, pusztítva a sejteke. És a szervezet, ahelyett hogy a növekedési hormonokkal, illetve a fejlődéssel foglalkozna, sajnos a sejtpusztulások megakadályozására törekszik. ...
Így ha abba hagyod, még beindulhat 16 évesen..
13:58, egy ilyen állítás önmagában semmit sem ér amit írtál.
Ha mellékelsz 1-2 tudományos kutatásra referenciát, akkor tudunk hinni neked. Egyébként csak a saját eszed alapján mondtál valami logikusnak tűnőt... (Nem vitatom, hogy igaznak hangzik amit mondasz, de attól kamu is lehet.)
Nem kötekedni akarok, de én is mondhatom a következő: a nikotin serkenti az agyalapi mirigy működését, így a GH kibocsátást, ami hatására a máj több IGF-1 hormont termel, de a nikotin lekapcsolja a pozitív visszacsatolást az agyalapi mirigy felé, ami miatt nem szabályozza vissza az IGF-1 termelést, ezért megnövekszik a vérben az IGF-1 szint, ami pedig a csontok erőteljesebb növekedését eredményezi, illetve további anabolikus hatásokkal is bír..."
Na, mekkora súlya van a válaszomnak? Amíg nem írom hozzá hogy milyen kutatási eredmény alapján mondom ezt, addig csak elmélkedés az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!