Szerintetek, melyik a legjobb tanulási mod?
Szerintem mindenkinek más.
Évekig úgy csináltam, hogy jegyzeteltem amit meg kellett tanulni.Ezzel nem is volt probléma általánosban.Fogtam a füzetet és a könyvet és kiírtam a kettőből együtt a lényeget, szépen megfogalmazva, majd megtanultam.
Tavaly is ezt csináltam, így tanultam napi 4 órát is akár.Beláttam, hogy ez nem megy már a középiskolában.Túl sok a tanulnivaló ahhoz, külön írogassam magamnak.
Ezért szeptembertől váltottam.
Magyart, törit, föcit, bioszt, kémiát, gazdaságit úgy tanulok, hogy elolvasom, majd értelmezem és utána még 2-3 x elolvasom.Utána elmondom magamnak 2x, majd visszanézem, hogy jól mondtam-e, ha nem akkor még átolvasom.Ezek után, ha van házi megcsinálom azt is.
Matekot úgy tanulok, hogy átnézem az órai munkát, majd megírom a házit.Utána egy külön füzetbe újraoldom az órai feladatokat, hogy rögzüljenek a képletek, megoldási menetek.
Németet úgy tanulok, hogy elolvasom a szavakat 3x, majd letakarom a egy papírral a német szavak oszlopát és ahogy mondom mindig lejjebb húzom a papírt, így egyből látom mit tudok, mit nem.Szöveget úgy tanulok, hogy elolvasom néhányszor, és lefrodítom magamnak.Ha magyarul tudom, akkor már nincs gond, mert lefordítani simán le tudom.
Így 2 óra alatt simán megtanulok és a jegyeim kb. ugyanolyanok, mint tavaly ilyenkor:)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!