Mi Az A Hormon? Légyszives Mondjátok Meg Fontos
Hát nem tudom, milyen értelemben kérdezed... ha pontos orvosiban kell akkor nemtudom :D
de annyit tudok mondani, hogy az felelős sokmidnenért... Alányoknakahormonok miatt jön meg amenzeszük, afiúknak meg amiatt lesz magömlésük. azért nő a lányoknak amellük, azért kerekedik acsípőjük. és azért van szar kedvük meg pattanásos arcuk és zsírosbödön fejük 1 hhétig midnen hónapban XD
Hát az első kicsit pongyola volt, de nem mondott hülyeségeket...
Én úgy mondanám, hormon minden anyag, amit egy mirigy azért termel a testedben, hogy más szervek, szövetek működését befolyásolják. Azt hiszem ez lefedi a valóságot. Azt is amit az első válaszoló írt.
Mert Már Csak Azért Mert 80-90kg-m vagyok és sokan mondták hogy lehet hogy a hormonyjaim de ez most mit jelent?xD
Szal:
80-90kg-m között vok:S és 167cm magas és azt mondták hogy a hormonjaimtól is lehet de mi az a hormon?xD
A második vagyok.
A szervezetedben vannak egyes mirigyek, melyek olyan anyagokat termelnek, amik megváltoztatják az egyes sejtjeid anyagcseréjét, így hatással vannak a szervezetedre. Na ezek az anyagok a hormonok.
Ha ezek nem megfelelő mennyiségben termelődnek valamilyen okból, felborul a szervezetedben az egyensúly, és ez különbféle tüneteket produkál.
Pl.: van a pajzsmirigy egyik hormonja (tiroxin) és ha túl kevés termelődik belőle akkor ennek az egyik tünete az elhízás. (Más hormon is okozhat elhízást.)
De a túlsúlynak sok más oka is lehet. (Pl.: helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, vagy egyszerűen csak ilyen géneket örököltél.)
A második vagyok.
A szervezetedben vannak egyes mirigyek, melyek olyan anyagokat termelnek, amik megváltoztatják az egyes sejtjeid anyagcseréjét, így hatással vannak a szervezetedre. Na ezek az anyagok a hormonok.
Ha ezek nem megfelelő mennyiségben termelődnek valamilyen okból, felborul a szervezetedben az egyensúly, és ez különbféle tüneteket produkál.
Pl.: van a pajzsmirigy egyik hormonja (tiroxin) és ha túl kevés termelődik belőle akkor ennek az egyik tünete az elhízás. (Más hormon is okozhat elhízást.)
De a túlsúlynak sok más oka is lehet. (Pl.: helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, vagy egyszerűen csak ilyen géneket örököltél.)
Köszi:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!