Szerintetek megéri a mai világban becsületesen élni?
Mindenhol csak azt látom,hogy hazudoznak egymásnak az emberek,lopnak,csalnak,nem tisztelik a másikat,a pénz az úr,más nem is számít.Persze tisztelet a kivételnek!
Én legalábbis szeretek becsületes lenni,segítőkész,tisztelettudó,őszinte,persze szeretem a saját malmomra hajtani a vizet,de csakis akkor,ha ez nem megy más kárára.Mindig azzal a tudattal fekszem le,hogy nem baj,ha most vmi nem jött össze,ha csak rossz úton-módon lett is volna rá esélyem,de legalább tükörbe tudok nézni.
Szerintetek nagyon rossz a világnézetem?Lehet így egyáltalán érvényesülni az életben?Persze néha nekem is van 1-2 rossz cselekedetem,én is szoktam füllenteni,meg hasonlók,nem én vagyok a Szent Mária,de szerintem ez még belefér:)
Vélemények?
Pont ma gondolkodtam azon, hogy mi lenne a jobb?!
1. Egy nagyon rendes, barát forma főnök, akivel élmény dolgozni, de csak 100.000-et fizet havonta.
2. Egy f*sz, tapló főnök, utálsz munkába járni, de 200.000-et fizet havonta.
Na jó ez nem is kapcsolódik a kérdéshez, de amúgy én is egy tisztelettudó, becsületes embernek érzem magam, de ezzel szemmel láthatóan nem fogok meggazdagodni, csak akkor, ha átb*szom az embereket, valami alattomos módszerrel vagy szétlopom az agyam a munkahelyemen (na itt még nem leszek gazdag, de kiegészítő jövedelemnek nem rossz). Szóval nincs gáz a világszemléleteddel. Ez így korrekt. Sajnos, de hát a mosolygásból nem ér meg az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!