Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Keresztény vagyok és elfelejte...

Keresztény vagyok és elfelejtettem a gyónás menetét, szövegét. Valaki volna szíves segíteni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 13. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Hú te aztán nagy IQ fighter lehetsz.. Minek kérdezed meg itt azt, amit a google-n is simán megtalálsz?

beírod a google-be hogy gyónás menete, és hoppá máris kiad 1590 találatot.. Ha ez megvan, és ha tudsz olvasni, akkor a kékkel jelzett szöveg valamelyikére rákattintasz és tádámmm..

2010. nov. 13. 17:42
 2/7 anonim ***** válasza:

uh

ezzel én is így vagyok:P

2010. nov. 13. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:

A GYÓNÁS MENETE:

Belépünk a gyóntatószékbe: Dicsértessék a Jézus Krisztus.

Letérdelünk, vagy leülünk.

Keresztvetés: Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Gyónom a mindenható Istennek és neked lelki atyám, hogy utolsó gyónásom óta ezeket a bűnöket követtem el. Utoljára gyóntam... (1 hónapja, 1 éve, 10 éve, hamvazószerdára... stb.)

Bűnök felsorolása. (Lásd a lelki tükröt.) Végén: Több bűnömre nem emlékszem. (Itt lehet kérdezni is a gyóntatótól.)

Gyóntató tanácsai.

Bánatima elimádkozása: Teljes szívemből szánom és bánom minden bűnömet, mert azokkal az én jó Istenemet megbántottam. Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem, és a bűnöket kerülöm. Ámen. (Történhet más szavakkal is, de a bánat, és a javulás szándéka benne kell hogy legyen!)

Gyóntató feloldozása. Amikor ezeket mondja ... FELOLDOZLAK TÉGED AZ ATYA, A FIÚ ÉS A SZENTLÉLEK NEVÉBEN: keresztet vetünk.

Gyóntató: Magasztaljuk Istent, mert jóságos hozzánk.

Gyónó: Mert örökké szeret minket.

Gyóntató: Isten megbocsátotta bűneidet menj békével.

Gyónó: Istennek legyen hála.

(Ez a párbeszéd elmaradhat.)

Elköszönés: Dicsértessék a Jézus Krisztus!

2010. nov. 13. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:
2010. nov. 13. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Gyónom a mindenható Istennek és Isten helyett lelki Atyámnak, h utolsó gyónásomtól ezeket a bűnöket követtem el: ... Teljes szívemből bánom minden bűnömet, m azokkal a jó Isten megbántottam. Erősen fogadom, h Isten segítségével a jóra törekszem és a bűnt kerülöm.
2010. nov. 13. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Oh, látom, h már sokkal részletesebb választ is kaptál.:)
2010. nov. 13. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

én megnéztem az egyik ilyen lelki tükröt..

azt hiszem nem megyek inkább gyónni:P

2010. nov. 13. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!