Mit tennétek ha gyermektelen egyedülálló nőként (50 éves vagyok ) egyik családtagom már arra vágyik hogy örököljön tőlem? Ő idősebb tőlem , de úgy gondolta a gyerekeinek meg van oldva a lakás gondja ha meghalok.

Elöször is nem mindegy, milyen rokonság van köztetek.
Töled elsö körben a szüleid, ha ök nem élnek, a testvéreid örökölnek, ha ök sem élnek, akkor az ö gyerekeik.
Ha nem szülö-testvér-testvér gyerekéröl van szó, akkor nem örököl.
Másrészt neked el kell dönteni, mit akarsz, ki kapja a vagyonodat a halálod után. Egy ügyvéd bevonásával meg lehet oldani megtámadhatatlan módon.
A végrendelet esetében a köteles rész megmarad, ajándékozás 10 éven belül megtámadható, tehát nem mindegy.

A férje semmiképp, de a nővéred szóba jöhet, mint örökös.
Egy velük való találkozón vezetném a beszélgetést a halál irányába és poénosan, de komolyan kijelenteném, hogy x-y menhelyre írtam a végrendeletemet.
Jómagam pl egy tehetséges gyermeket ismertem meg anno, barátként tartom máig vele a kapcsolatot és szépen halad mindenben. Szakmai tanácsoktól egészen lelki dolgokig, problémamegoldásig sok mindent megbeszélünk. Mondhatni gyermekemként tekintek rá. Mindenemet rá fogom hagyni, ha történne velem bármi.
Sose szerettem a pénzhajhász egyedeket, főleg nem az olyanokat, akik pl már a halálomon gondolkodnak... Egy ideje nem tartom a kapcsolatot családommal. Megelégeltem, hogy csak akkor jönnek, ha pénz, munka kell vagy segítség, ha bajban vannak. Adakozásnak jó ideje véget vetettem. 8 éven át mondtam nekik már nemet akkoriban, de akkor is oda ette őket a roseb, reménykedtek, hogy nah majd most biztos adok. Nem.
Új hely, ház, telefonszám stb. 4 éve. Nem bántam meg. Ki tudja hány évtizedet élek még. Kellemesebb megválogatott társasággal élvezetesebb az élet. No meg nem emlékeztetnek "nah, mikor fordulok fel".
Ha hasonlót érzel és undorító módon már a halálodat is várja valaki, mint opciót pénzszerzésre... Írj végrendeletet minimum és mielőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!