Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A használt termékek ára is...

A használt termékek ára is emelkedik az újakkal együtt?

Figyelt kérdés
A hardveraprót nézegetem de brutálisan emelkedik ott is az ár még a régi cuccoknál is.Mondjuk amit nézegetek most a boltban is szépen megemelkedett az ára de használtan a jó pár éves cuccnak is egy pár tízest ment utána az árnak.

ma 10:08
 1/4 anonim ***** válasza:
A használt cikkek is egyszer újak voltak. Ha felmegy az új ára, értelemszerűen megy utána a használt is, mert az újért is többet fizetett az eladó. De a kereslet-kínálat egyensúly is befolyásolja a használt árakat, ha nagy a kereslet akkor hamar felmennek az árak. Például egy processzort vettem 3 éve, ami újonnan minimálissal volt csak drágább mint használtan, szóval a garancia miatt az új mellett döntöttem. Itt minden bizonnyal lett volna használtpiaci árcsökkenés idővel, ha kivárok.
ma 10:17
 2/4 A kérdező kommentje:

1/

Értem én de pl mondjuk a jármű piacon azt látom,hogy mikor pl a motorok ára megugrott,mikor sokan 2x esére emelték az árat aki csak kicsit emelt rajta az pl hamarabb eladta,szóval azt látom az emberek csak a hasznot nézik leginkább.Például 2 éve vettem horror áron az autómat és most 2 év múlva is pont ugyan annyiért próbálják a pont ugyan ilyen évjáratú autót eladni aztán van,hogy veszik de van,hogy nem mert ez eszement ár.

ma 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem mindegy az eladó szándéka se. Vannak akik a lehető legtöbb pénzt szeretnék kapni és nem érdekli őket, ha akár évekig árulják. Vannak akik meg minél előbb túl akarnak adni rajta, ők olcsóbban árulják, emiatt hamarabb megveszik. Ezért látod többnyire a drágákat, de lehet ők már évek óta árulják. Az olcsóra hamar lecsapnak.
ma 11:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát ahogy bejöttek az árrobbanások az új termékeknél hírtelen a legtöbben a maximális pénzt akarják megkapni az akár több éves termékeikért.Például az én autóm volt új korában 4millió xy forint most 6 évesen is sokan 3,8-4millió forintért árulják.
ma 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!