Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hol van az a pont, ami nyomás...

Hol van az a pont, ami nyomás hatására eszméletvesztést okozhat?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy van egy pont valahol a nyak tájékán, amit, ha jó szögből az ember két újjal "megnyom", ájulást vagy eszméletvesztést okozhat. Ennek van valami neve? És minek következtében van ez így? Szívesen meghallgatnám, ha valakinek van róla információja.

tegnapelőtt 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
13%
Úgy hívják ravasz, vagy elsütő billentyű
tegnapelőtt 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Újjal? Jó lesz az régivel is.

Miben sántikáksz?

tegnapelőtt 22:45
 3/5 anonim válasza:
Ilyenről hallottam én is. Sőt, tesitanárunk amikor két verekedő diákot msglátott, olyasmikkel "rémisztgette" őket, hogy Magyarországon az akasztást le akarták váltani, mint kivégző eszközt egy olyan módszerre, ahol a nyakra mért ütéssel ölik meg az embert.
tegnapelőtt 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Ilyen nem létezik. Ahhoz, hogy valami eszméletvesztést okozzon, nem elég "megnyomni" bizonyos pontokat a testen. Küzdősportok esetén (már ha a szabályzat adott esetben engedi) el lehet szorítani az ellenfél nyaki ütőereit, és akkor elájul, de előtte ugye bele is kell kényszeríteni abba a helyzetbe, hogy ezt megtehesse valaki, ami korántsem egyszerű.
tegnapelőtt 23:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Mutatom, itt van.

Mi van, nem látod?

tegnap 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!