Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az "elváltozás" a...

Mit jelent az "elváltozás" a retinán?

Figyelt kérdés
Szóval kb. novemberben voltam szemészeten mert nyár óta uszkáló homályokat illetve villanásokat látok és azt mondta az orvos mikor már teljesen megvizsgálta a szemem, hogy elváltozás van a retinámon amit hogyha meglézereznek nagyobb probléma is lehet belőle ezért nem ajánlott. Sajnos a nagy stressz helyzetben nem volt annyi eszem, hogy megkérdezzem mi a csoda az az elváltozás ami ott van. Tudom, a válasszolók nem orvosok és nem kell kézpénznek venni amit írnak, de jó lenne azért néhány ötlet mi lehet ez. Előre is köszönöm.

febr. 16. 06:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem utalt további vizsgálatra?

Ha retinaleválás lenne, akkor a lézeres műtét segíthet.

Másféle elváltozásról itt olvashatsz:

[link]

febr. 16. 07:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

“ A retina leválása

A retina leválik a pigmentrétegről, amelyen általában lazán ül. Ennek következtében folyadék hatol be a retina és a pigmentréteg közé.

Okozhatja a szemet ért trauma, de más betegségek, például a cukorbetegség szövődménye is lehet. Különösen a magasabb fokú rövidlátás igényel fokozott figyelmet.

Az ilyenkor előforduló tünetek:

fényvillanások, vizuális észlelés (hunyorgás a szem előtt).

lebegő legyek a látómezőben

különösen, ha fehér falra vagy az égre nézünk.

apertúra - a látómező egy részének eltakarása

sötét árnyalat a szélén

később a látómező közepén

képtorzulás

a fényérzékenység csökkenése

csökkent látásélesség

a látás elvesztése

Olvassa el a retinaleválásról szóló cikket is.”

febr. 16. 07:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen azt nem írtam le, de mondta azt is hogy ez nem leválás és nem szakadás, szóval nem értem. Azóta egyébként kértem időpontot.
febr. 16. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Valóban az a legbiztosabb az idegeidnek is, ha az orvosnak teszed fel a kérdéseidet. 🙂
febr. 16. 09:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyébként az sem ördögtől való, ha felkeresel ezzel egy másik orvost is.
febr. 16. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!